2017.03.31. 14:00:00 13417 333

A legrosszabb áldiétás ételek, amiket otthon tarthatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ilyenkor tavasszal megpróbáljuk leadni a télen felszaladt kilókat. Van, aki a bikiniszezonra készül, mások nem akarják lecserélni a tavaly tavaszi ruháikat. A lényeg, hogy próbálunk mozogni, és odafigyelni, mit eszünk. Azért egy kis nasit megtartunk, persze csak a diétásabb fajtákat. De biztos, hogy nem hizlalnak?

Csoki evése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki evése

Szárított gyümölcsök

Mazsola, szárított vagy aszalt szilva, stb. Ezeket biztosan szabad, hiszen a gyümölcsök sem hizlalnak, ugye? Nos, nem. Az aszalt gyümölcsök rengeteg cukrot tartalmaznak - amely hiába természetes, attól még cukor. Valamint hiányoznak belőle a rostok illetve a folyadéktartalom, amitől valóban egészséges gyümölcsöt enni. Ráadásul szárítottak, így többet is eszünk belőle: egy csomagnyi mazsola kb. 500 kalória, míg egy fürt szőlő alig 100.

Diétás kóla

A cukormentes kóla nem tartalmaz cukrot, tehát nem hizlal. Nos, tévedés. Tele vannak édesítőszerekkel és adalékokkal, ami távolról sem egészséges. Ráadásul egy 2015-ben publikált amerikai tanulmány (Készítette: Journal of the American Geriatrics Society) alapján azok, akik kizárólag cukormentes kólát fogyasztottak, 9 éves időtávlatban közel háromszor annyi felesleget halmoztak fel has tájékon.

Pattogatott kukorica

Nagyon sokáig gondoltam, hogy a kukorica nem hizlal. Persze tudtam, hogy a malacok biztosan mást gondolnak. :) De szerettem volna ezt hinni, hogy nyugodtan bűnözhessek. Nos, nem is a magas kalóriatartalom a baj - hiszen az valóban nem olyan magas -, de a mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricák tele vannak tartósítószerekkel és más kemikáliákkal, valamint különféle olajokat tartalmaznak, amelyek tele vannak transzzsírokkal: a legrosszabb fajta zsírokkal, amit csak megehetsz.

Gluténmentes ételek

Ha nem vagy gluténérzékeny, és nem az orvosod utasítására fogyasztod ezeket az ételeket, inkább ne tedd. Általában tele vannak cukorral. Ráadásul a szervezetedtől ok nélkül vonsz meg valamit.

Étcsoki

A tejcsokik tényleg tele vannak cukorral, durván hizlalnak. Ezért a bűnözéshez a sötét színű, kesernyés, de magas kakaótartalmú étcsokikat választod. Nos, ez sem sokkal jobb, talán tényleg kicsit kevesebb cukor van benne. Ha igazán nem bírod már csoki nélkül, vegyél valami igazán magas kakaótartalmú (75, de inkább 80% fölötti), és csak keveset egyél belőle. Ne riasszon el a magas ár, minőséget egyél és ne mennyiséget! :)

Tipp

Végül egy tipp a sikeres súlycsökkentéshez: először igyál! Ha úgy érzed, hogy éhes vagy, vagy csak nassolnál, igyál kicsit! A szénsavmentes ásványvíz a legjobb, de a cukormentes izotóniás sport italok is megteszik. Először mindig igyál, legalább egy nagyobb pohárral, és csak utána nyisd ki a hűtőt! Sok sikert a diétához!

Forrás: bicycling.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.