2018.07.12. 10:18:02 9701 330

A kerékpározás menő… és még egészséges is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biciklizni jó. Nagyszerű hétvégi kikapcsolódás, népszerű szabadban töltött (társas) szórakozás, de a mindennapi sport részeként is megállja a helyét. A ciklikus mozgás miatt aerob mozgásformának számít, amely pozitív hatással van a szervezetünkre.

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Milyen egészséges hatásai vannak a biciklizésnek?

Tekerés közben észrevétlenül égetjük a zsírt, miközben erősödik az izomzat egész testünkben – de legfőként a comb és a fenék izmai formásodnak általa - és javul az állóképességünk is.  
Ez utóbbi azért lehetséges, mert az izmok erősítése mellett a tüdőkapacitásunk is növekszik. 

A biciklizés az ízületeknek is jó barátja, ez az egyik legkevésbé megterhelő mozgásforma ezen testrészeink számára. Ez különösen akkor jó hír, ha némi súlyfelesleg miatt más mozgást nehezen végeznél, mivel a kerékpározás szintén hatásos a fogyás elősegítésében.

Megfigyelések és tapasztalatok szerint alkalmas a cukorbetegség valamint a magas vérnyomás-betegség kialakulásának esélye alacsonyabb a rendszeresen kerékpározók körében.

Ha jó kondícióban vagy, akkor is érdemes két kerékre pattanni, mert a szabadban való mozgás hatására jelentősen csökkenthető a stressz a szervezetünkben.

Ne feledkezzünk meg a környezetünkre gyakorolt hatásokról sem: ez a legcsendesebb közlekedési eszközünk, amely segítségével ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül juthatunk el a célállomásunkra. Egyáltalán nem szennyezi a környezetet, és ráadásul bárhol parkolhatsz! Munkába, suliba járni tökéletes, de akár vásárolni is eljárhatsz vele, csak egy hátizsákra van szükséged.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ez a két idénynövény mindenképp kerüljön az asztalodra!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az étrendünkbe beiktatni a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztását, hiszen a bennük található ásványi anyagok, vitaminok kulcsfontosságúak az egészségünk megőrzésének érdekében. Szerencsére a természet bármely évszakban kínál számunkra olyan zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek vásárlásával a helyi termelőknek is nagy segítséget nyújthatunk. Elhoztuk számotokra azt a top 2 októberi idénynövényt, amelyeknek mindenképp érdemes az asztalra kerülnie.

Hosszabbítsd meg az életed! – Igyál rendesen!

Nyáron a megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen, hogy kihúzzuk a már-már elviselhetetlen hőségben – és abból bizony kijutott az idén! Jó szokásunkkal, vagyis a megfelelő folyadék magunkhoz vételével ne hagyjunk fel ősszel sem, hiszen egészségünk szempontjából ez továbbra is egy fontos tényező.

Ne tököljünk, inkább együk meg!

Az ősz egyik étel favoritja, tagadhatatlanul a tök. Nem ám csak a sütőtökről beszélünk, hanem a tökfélék különböző fajtáiról, amelyekkel szépen színesíthetjük az étrendünket. Sokféleképpen használhatjuk fel és tálalhatjuk a tökből készült finomságokat a levestől a főételeken át a desszertekig. Mi most egy teljes menüsort állítottunk össze, de ez csak ízelítő a számtalan lehetőség közül. Érdemes válogatni a jobbnál jobb receptekből. A tök, bármilyen is legyen, nagyon egészséges zöldség.