2018.07.12. 10:18:02 10340 330

A kerékpározás menő… és még egészséges is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biciklizni jó. Nagyszerű hétvégi kikapcsolódás, népszerű szabadban töltött (társas) szórakozás, de a mindennapi sport részeként is megállja a helyét. A ciklikus mozgás miatt aerob mozgásformának számít, amely pozitív hatással van a szervezetünkre.

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Milyen egészséges hatásai vannak a biciklizésnek?

Tekerés közben észrevétlenül égetjük a zsírt, miközben erősödik az izomzat egész testünkben – de legfőként a comb és a fenék izmai formásodnak általa - és javul az állóképességünk is.  
Ez utóbbi azért lehetséges, mert az izmok erősítése mellett a tüdőkapacitásunk is növekszik. 

A biciklizés az ízületeknek is jó barátja, ez az egyik legkevésbé megterhelő mozgásforma ezen testrészeink számára. Ez különösen akkor jó hír, ha némi súlyfelesleg miatt más mozgást nehezen végeznél, mivel a kerékpározás szintén hatásos a fogyás elősegítésében.

Megfigyelések és tapasztalatok szerint alkalmas a cukorbetegség valamint a magas vérnyomás-betegség kialakulásának esélye alacsonyabb a rendszeresen kerékpározók körében.

Ha jó kondícióban vagy, akkor is érdemes két kerékre pattanni, mert a szabadban való mozgás hatására jelentősen csökkenthető a stressz a szervezetünkben.

Ne feledkezzünk meg a környezetünkre gyakorolt hatásokról sem: ez a legcsendesebb közlekedési eszközünk, amely segítségével ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül juthatunk el a célállomásunkra. Egyáltalán nem szennyezi a környezetet, és ráadásul bárhol parkolhatsz! Munkába, suliba járni tökéletes, de akár vásárolni is eljárhatsz vele, csak egy hátizsákra van szükséged.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...