2018.07.12. 10:18:02 10346 330

A kerékpározás menő… és még egészséges is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biciklizni jó. Nagyszerű hétvégi kikapcsolódás, népszerű szabadban töltött (társas) szórakozás, de a mindennapi sport részeként is megállja a helyét. A ciklikus mozgás miatt aerob mozgásformának számít, amely pozitív hatással van a szervezetünkre.

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Milyen egészséges hatásai vannak a biciklizésnek?

Tekerés közben észrevétlenül égetjük a zsírt, miközben erősödik az izomzat egész testünkben – de legfőként a comb és a fenék izmai formásodnak általa - és javul az állóképességünk is.  
Ez utóbbi azért lehetséges, mert az izmok erősítése mellett a tüdőkapacitásunk is növekszik. 

A biciklizés az ízületeknek is jó barátja, ez az egyik legkevésbé megterhelő mozgásforma ezen testrészeink számára. Ez különösen akkor jó hír, ha némi súlyfelesleg miatt más mozgást nehezen végeznél, mivel a kerékpározás szintén hatásos a fogyás elősegítésében.

Megfigyelések és tapasztalatok szerint alkalmas a cukorbetegség valamint a magas vérnyomás-betegség kialakulásának esélye alacsonyabb a rendszeresen kerékpározók körében.

Ha jó kondícióban vagy, akkor is érdemes két kerékre pattanni, mert a szabadban való mozgás hatására jelentősen csökkenthető a stressz a szervezetünkben.

Ne feledkezzünk meg a környezetünkre gyakorolt hatásokról sem: ez a legcsendesebb közlekedési eszközünk, amely segítségével ráadásul károsanyag-kibocsátás nélkül juthatunk el a célállomásunkra. Egyáltalán nem szennyezi a környezetet, és ráadásul bárhol parkolhatsz! Munkába, suliba járni tökéletes, de akár vásárolni is eljárhatsz vele, csak egy hátizsákra van szükséged.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.