2022.11.03. 12:10:00 6162 267

A gyors fogyás nagy veszélye: Vigyázz a szívedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A túlsúly olyan - már sokat taglalt - káros egészségügyi hatásokkal jár együtt, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterin és a cukorbetegség. Semmi kétség, a súlyunkra nagyon oda kell figyelnünk, de a fogyási céljaink sem lehetnek végletesek!

A testsúly és a szív egészsége - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A testsúly és a szív egészsége

Az egészséges mértékű fogyás fogalmára számtalanszor próbálták már felhívni a szakemberek a figyelmünket, és erre bizony minden okuk megvan: Méghozzá a szívünk védelme!
Sajnos egyre több olyan tragédia történik meg, amely edzőtermek közbeni sportolás során vagy közvetlenül utána megy végbe: a túlhajtott szervezetű emberek szívrohamot kapnak.
Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy egészséges módon tudjuk megőrizni a számunkra ideális testsúlyunkat.

Ne vidd túlzásba a …

…a diétázást!

A szélsőséges étrendi változás negatív hatással lehet a szervezetünk állapotára, és súlyosan növeli a szívroham kockázatát. Az étrendváltozás, ha egészséges kereteken belül történik, számtalan egészségügyi előnnyel jár együtt. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy a soványság ugyanolyan kóros lehet, mint az elhízás. A tápanyagban gazdag, kiegyensúlyozott étrend is tartalmaz bizonyos mennyiségű kalóriát, és ez így is van jól, sohase éheztessük a szervezetünket! A tápanyaghiány súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amit a szívünk szintén megérez.

…a testmozgást!

A fizikai túlhajszoltság valóban növelheti a szívroham kockázatát, illetve a hirtelen bevezetett és túlságosan megterhelő sport ronthatja a szív egészségét, viszont a mozgásszegény életmód a szívrohamon átesettek túlélési esélyét rontja.
De az edzéseknek van egy biztonságos kerete, ami a súlykontroll, leginkább a testzsír-izom arányérték szempontjából nagyon fontos. A fokozatosság elvét és saját fizikai állapotunkat figyelembe véve, ha kell szakértői tanácsadást követve, állítsuk össze edzéstervünket - a gyakoriságot, az edzés hosszát és az intenzitását egyaránt folyamatosan monitorozva.

Ahogy az élet számos más területén, az ideális testsúly megtartásának és elérésének kérdésében ugyancsak az arany középutat érdemes követnünk.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.