2022.03.20. 17:51:52 7994 263

A Föld órája: Kapcsolj le 60 percre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének akciója, a Föld órája 2006 óta hívja fel a figyelmet a természet megóvására és a fenntartható életmódra, valamint a biológiai sokszínűség megőrzésének fontosságára. Egy hét múlva kapcsolj le a háztartásban mindent 60 percre! Hogy miért, most megtudhatod.

A Föld - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A Föld

Magyarország 2008 óta vesz részt ebben a nemes kezdeményezésben a világ többi 190 országa mellett. Bár a múlt évben a koronavírus-járvány miatt az országok digitálisan voltak jelen a Föld óráján, de ebben az évben is számíthatunk arra, hogy egy órára lekapcsolják a városok díszkivilágítását. Ezzel is lassíthatjuk az éghajlatváltozás mértékét.

A kezdeményezés üzenete egyre sürgetőbb. Az emberek okozta globális problémák hatásait napjainkban intenzívebben érzékeljük. A műanyagszennyezés súlyosan károsítja a vízi élővilágunkat, az éghajlatváltozás pedig nagymértékű elsivatagodást okozhat. Ezért is fontos, hogy ezek a felhívások, események egyre szélesebb körben váljanak ismertté.

Te is csatlakozhatsz a Föld órájához! Erre akár egyénileg, de településenként is van lehetőség. Március 26-án 20:30-tól kapcsolj ki az otthonodban minden elektronikus berendezést, és oltsd el a lámpákat legalább 60 percre! Ezzel is kifejezheted támogatásod a természeti értékeink megóvásáért.

A WWF szerint: Együtt minden lehetséges! Óvjuk meg földünket közösen!

Forrás: wwf.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Drakula történetek. Valóság vagy fikció?

Drakula halott és élvezi, Az ismeretlen Drakula, Nosferatu: az éjszaka fantomja, Van Helsing, Renfield, The last voyage of Demeter… csak néhány alkotás a filmek tömkelegéből, melyeket az elmúlt években láthattak az érdeklődők Drakulával a középpontban különféle kategóriában és stílusban. Nem beszélve a regényekről – példaként Bram Stoker dark-fantasy műfajban készült Drakula-történetéről, vagy mondjuk Karen Essex A szerelmes Drakula szórakoztató regényéről. Megunhatatlan? Elgondolkodtató, esetleg elborzasztó? Mi az a belső mágnes, amely örökzölddé formáltan magához vonzza a Drakulát „boncolgató” történetek garmadáját?

A munkafüggő emberek gondolkodási folyamatait vizsgálták az ELTE kutatói

A munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara (PPK) kutatói úttörő vizsgálatukban. Eredményeik szerint a munkafüggők és a nem függők gondolkodásában és memóriájában több lényegi eltérés is megfigyelhető.

Ide ne! – 2+1 hely a testeden, ahova nem való a parfüm

Megtalálni a legjobb pontot a bőrödön, ahol a legjobban és a leghosszabb ideig illatozik a parfüm – hát, nem egy egyszerű feladat. Némi utánajárás és nem kevés kísérletezgetés után azonban sikerrel járhatunk, minden esélyünk meglesz az egész napos illatozásra. Ám vannak tiltólistás helyek a bőrünkön, ahova vétek parfümöt fújni.