2023.04.08. 08:45:49 6065 233

8 ruhadarab és kiegészítő, amit 40 felett is bátran viselhetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idő nagyon gyorsan repül. Észre sem vesszük és már túl is vagyunk a negyvenen, amit ugyan lehet, hogy mi nem is érzünk, de az életkorunk előrehaladtával nagyon sok dolgon változtatnunk kell. Többek között az öltözködésünkön. Vannak olyan ruhadarabok és kiegészítők, amelyeket már nem biztos, hogy előnyös viselnünk ebben az életszakaszban. Mi most azonban azt soroljuk fel, mit vehetünk bátran magunkra középkorú nőkként is.

Elegáns nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elegáns nő

Kis méretű kézitáska Saját tapasztalatból tudom, hogy mi nők képesek vagyunk a fél életünket is a táskánkban hurcolni. Ez akkor igaz különösen, ha már van gyermekünk. Ma is nevetve emlékszem vissza arra az időszakra, amikor a kézitáskám még tele volt popsitörlővel, barbie kiegészítőkkel, hajbizgentyűkkel, és szinte minden volt benne a tűtől a ragtapaszon keresztül a manikűrkészletig. Ma már igyekszem ezt mérsékelni. Sokkal elegánsabb, ha kis méretű, csinos táskát hordok. Nem húzza a vállamat, egyenes lesz a tartásom és sokkal fürgébben, fiatalosabban közlekedem.

Szolid és elegáns ékszerek A kislányos bizsuk és csecsebecsék már nem igazán ehhez a korhoz illenek. Ez nem jelenti azt, hogy nem viselhetjük ezeket, de mértékkel és jól megválogatva. Egy nyári kollekciót feldobhat egy színes és vidám ékszer. Viszont estefelé kisestélyihez már illik ezüst vagy arany ékszert viselni. Sokkal nőiesebb.

Finom mintás, fekete vagy testszínű harisnya A színes és rikító, feltűnő harisnya már nem igazán nőies ebben az életkorban. Ha rosszul viseljük nem fiatalít, hanem inkább nevetségesen nézünk ki benne. Elegánsabb, ha a harisnyánk nem ennyire feltűnő. De egy finoman kivillanó minta azért minden szemet egy szép lábra vonzhat.

Karcsúsított, testre simuló kardigán vagy pulcsi Ha nagyon finom szálú, akkor vékonyít és hangsúlyozza a nőies vonalakat. Érdemes kipróbálni.

Hosszú, nagy mintás ruha vagy szoknya Ha övvel viseljük szépen kiemeli a derekat és karcsúsít. Magasabbnak tűnünk ettől és elegánsan nőies viselet. Nyáron nagyon jól mutat magassarkú szandállal, széles karimájú kalappal. A nagy minta fiatalos és mégis szolid, ha egy szép kézitáska a kiegészítő hozzá.

Szűk, egyszínű, vagy finom mintás póló A nagy mintás, bő pólókat ebben a korban már el lehet felejteni. Egy kamasz szereti elrejteni az idomait egy formátlanul ráomló anyag alá. Bátran viselj testre simuló ruhadarabokat, ha van mit megmutatnod. Emeld ki a derekadat és a melleidet. Csakis előnyödre válik.

Szűk farmer és nadrágok Ha kényelmesen és jól érzed magadat bennük, akkor ebben a korban már előnyösebb, ha ilyet hordasz. Magas sarkú lábbelivel sokkal nőiesebb, mégis fiatalos viselet. A lompos és bő nadrágok öregítenek, ezt vedd figyelembe.

Kalap Minden alkalomra és évszakban viselhető. Nőies és elegáns kiegészítő. Nyáron a szalmakalap nagyon jól néz ki és véd a napfénytől. Télen pedig sokkal szebben mutat egy nő kalapban, mint mondjuk egy pomponos kötött sapkában. Megfontolandó a váltás.

Ami viszont nagyon fontos, hogy kortól függetlenül viseljük azt, ami jólesik és biztos, hogy szívesen mutatkozunk benne. Ezek csak ötletek és tanácsok, nem kötelező megfogadni. A lényeg, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben, akármit is viselünk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.