2015.10.17. 08:30:59 9413 310

8+1 élelmiszer, ami garantáltan erősíti az immunrendszered
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eljött az ősz, a teák, forró italok, levesek, vitaminok és bizony a mentolos cukorkák, szopogató tabletták, köhögéscsillapítók ideje is. Bacik, vírusok végeláthatatlan sora próbál meg ledönteni minket a lábunkról, de mi a végsőkig kitartunk. De ha úgy érzed, nem bírod, ideje a konyhában is körülnézni.

Finom zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom zöld tea

Amellett, hogy nem mindegy, mennyi és milyen vitamin csúszik le a torkodon, mit iszol az őszi „szottyos” időben, ugyanúgy az is sokat számít, hogy milyen ételeket eszel, illetve miből állítod össze a heti menüsort.

Ha a reggelire, ebédre, vacsorára fogyasztott finomságokkal is erősítenéd az immunrendszered, a következő élelmiszerekből bátran szemezhetsz.

B, mint brokkoli

Ez a valóban „zöldség” olyan vitaminokat és már fontos összetevőket tartalmaz, mint a K-, az E-, és a C-vitamin, illetve a króm és a folsav. Hm, finom, párolt brokkoli egy kis citromlével megbolondítva – isteni csemege.

Ha ősz, akkor gomba

Bizony, a természet ilyenkor már a téli álomra készülődik, de előtte még megörvendeztet minket egy rendkívüli finomsággal, a gombával. Ahogy a talajból is képes „elűzni” a káros anyagokat, úgy az emberi szervezetet is méregteleníti, és ártalmatlanítja a benne lévő kórokozókat.

Fokhagyma, nemcsak vámpírok ellen

Ismerek olyat, aki megfázás, nátha, kezdődő betegség esetén úgy eszi a gerezd fokhagymát, mint más a gyógyszert: egészben, valamilyen folyadékkal leöblítve. (Mondjuk, ez az „ismerős” ilyenkor rendszerint a másik szobában alszik…;-), de mivel elég hamar hat a „csodapirula”, egy éjszaka után visszaköltözhet.:-)) Bárhogy is fogyasztjuk, ez a természetes gyógyító erősíti a légutakat, segít elkerülni azok megbetegedését és természetesen erősíti az immunrendszert.

Még egy hagyma

Hogy vörös, fehér, esetleg lila, az mindegy, mert gyulladáscsökkentő hatása vitathatatlan. Ezen kívül vitathatatlanul finom ízt kölcsönöz ételeinknek.

Gyömbér, a kihagyhatatlan

A benne lévő hatóanyagok védenek a különböző megfázásos megbetegedésektől és felmelegítik a testet. A belőle készült tea mindenkinek, de főként az igazán „fagyosaknak” ajánlott.

Valami különleges: a tofu

Ha semmilyen formában nem vennél magadhoz állati fehérjét, a tofuval pótolhatod ezt, hiszen rendkívül jó fehérjeforrás. Emellett annak szállításából is kiveszi a részét.

Desszert gyanánt

Éljenek a magok!

Ha a fenti alapanyagokból készített ebéd után valamit még majszolnál, a diófélék, magok erre tökéletesen megfelelnek. Rengeteg E-vitamint tartalmaznak, mely igen fontos antioxidáns. Próbálj ki minden nap mást, hogy maximális legyen a hatás. Például erősítsd az immunrendszered mandulával, másnap pedig rágcsálj napraforgómagot, vagyis „szotyit”.

Mint a narancs meg a héja

Nemcsak a narancs finom gyümölcshúsa, hanem a kissé kesernyés héj is rengeteg C-vitamint tartalmaz. Utóbbi beleink egészségéhez is hozzájárul. Az pedig köztudott, hogy az egészséges bél- és emésztőrendszer a jó immunrendszer alapja.

Öblítsd le ezt a sok finomságot…

… egy kis zöld teával

Természetes antibakteriális hatással bír. Ezen felül szervezetünknek segít felvenni a harcot a baktériumok ellen, melyek a bőrön és a légutakon keresztül jutnak be testünkbe. Kortyolj belőle a nap folyamán 2-3 csészével.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...