2022.03.29. 09:20:00 5888 208

7 (kedvcsináló vagy éppen illúziórombló) tény a fitneszről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberek közül egyre többen - részben azért, hogy jobban érezzék magukat, de legfőképpen azért, hogy jobban nézzenek ki - edzeni járnak. Habár a rendszeres testmozgásnak számos hasznos hozadéka van, nem éri meg csak úgy belevetnünk magunkat egyetlen sportágba sem.

A fitnesz útvesztőjében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A fitnesz útvesztőjében

Azon szerencsések, akik jó génekkel rendelkeznek, odafigyelnek az étkezésükre és tartózkodnak az alkoholfogyasztástól, otthoni tornával is karban tarthatják a testüket. Akiknek ennél többet kell tenniük, legelőször is a folyadékbevitelt növeljék, azután válasszanak maguknak testhezálló mozgásformát. A kellemes és hatékony edzéshez azonban érdemes tisztában lenni néhány fontos ténnyel a fitnesz világáról.

1. Nem mindig érjük el a célunkat

Legalábbis azt, amelyik elrugaszkodott elképzelésen alapul. Az ideális testalkatról alkotott képet, ami a fejünkben él, a saját adottságaira kell(ene) szabnunk. Mindenkinek más a testalkata, az izomzata és az anyagcseréje, ezért nem érdemes magunkat másokhoz hasonlítgatni. Sokan speciális étrendet tartanak az edzéseik mellett, hogy egészségesebb formába kerülhessenek.
Mérlegeld a korlátjaidat és ezután tűzd ki a megfelelő célt magad elé!

2. Az eredményekre várni kell

Gyors eredmény nem létezik! A formálódási folyamat a kiindulási állapottól, vagyis testsúlytól, testösszetételtől, valamint az életkorunktól és az étrendünktől is függ. Általános esetben úgy 2-3 hónap kell a nagyobb változások észleléséhez.

3. Szükség van az étrend optimalizálására

Az egészségtelennek kikiáltott ételek többségét valóban jó lenne kiiktatnunk az életünkből, azonban változatos és egészséges étrend mellett nem lesz szükség túl nagy változtatásra, és a legtöbb táplálékkiegészítő is hanyagolható. Ilyen termék pl. a zsírégető, hiszen egy intenzív edzés alatt amúgy is beindul a zsírégetés folyamata.

4. A túledzés és a koplalás nem jó párosítás

Valóban kevesebb kalóriát kell a szervezetünkbe juttatni a fogyáshoz, de ez túl sok edzéssel párosítva éppenséggel lelassul az anyagcsere. Ezáltal a szervezetünk energiát próbál megtakarítani, és hamar ki fogunk merülni.

5. Az izomépítéshez mindenképpen szükség van erőedzésre

A formás izmokért bizony meg kell küzdeni, és ez nem merülhet ki tánclépésekben vagy nyújtógyakorlatokban. A tánc és a pilates is nagyszerű mozgásformák, de ezek mellett súlyzós edzésre lesz szükség az izomépítésre.

6. A kockahas nem alapkövetelmény

Főként a nőknek nem szükséges teljesen leszálkásítani a hasukat. Sokan nem tudják, de egyes hasizmok folytonos edzése éppen hogy szélesítik a törzset. A mindennapos hasizomerősítés helyett iktassunk be több kitörést és guggolást az álomalak elérésének céljából.

7. A narancsbőr nem tűnik el varázsütésre

A narancsbőr sajnos sok nő keresztje. A cellulitis állapota csak kitartó diéta és rendszeres, produktív mozgás hatására fog javulni.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...