2018.10.15. 17:48:22 16756 372

5 tipp, hogy a fürdővizedhez is jól használd az illóolajokat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy fárasztó nap után hazaérve másról sem álmodunk, mint egy pihentető, illatos fürdőről. Gyorsan tele is engedjük a kádat, beleöntjük az épp szimpatikus illlóolajunkat, és már mászunk is bele a kádba. Ismerős? Nyilván, mivel a legtöbben ripsz-ropsz így ütjük össze magunknak a kényeztető fürdőt, és még véletlenül sem jut eszünkbe, hogy lehet, hogy rosszul járunk el.

Levendulaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendulaolaj

A különböző növényi olaj koncentrátumok igen erőteljes hatásúak tudnak lenni, és éppen ezért nem feltétlen jó metódus az, hogy csak szimplán a forró fürdővízbe öntjük. Aki esetleg használt már borsmenta kivonatot ész nélkül, az tudja is, mire gondolunk.

Hogyan használjuk tehát okosan ezeket a készítményeket, hogy ne a bőrirritációt, hanem a nyugodt pihenést érjük el vele.

1. Sose öntsük direkt az olajat a fürdővízbe

Az olaj nem oldódik vízben, vagyis, ha a kádban lévő vízbe csepegtetjük, jó eséllyel az úszkálni fog a víz felszínén, és a növényi koncentrátum közvetlenül érhet a bőrünkhöz. Még akár az érzékenyebb régiókhoz is, ami egészen biztosan nem lesz kellemes élmény.

2. Az illóolajat hordozóolajba keverjük először

Mivel nem szeretnénk, hogy az illóolaj a víz felszínén lebegjen csak, érdemes hordozóolajba keverni. Erre a célra tökéletesen alkalmas lehet az olÍvaolaj, kókuszolaj, jojoba olaj. Egy átlagos méretű fürdőhöz 10-21 csepp illóolajra van szükségünk, amit egy nagyobb evőkanál hordozóolajban érdemes elkeverni. Ezt a forró vízbe öntve, azt elkeverve, már élvezhetjük is.

3. Ne csak a kedvenc illathoz ragaszkodjunk

Hiába van kedvenc illatunk, az még nem biztos, hogy a fürdővízben is működik és nem okozhat esetleg bőrirritációt. Általában még hordozóolaj használata mellett is érdemes kerülni a fahéjas, szegfűszeges, mentás illóolajokat, ami a fürdővizet illeti. Jóval bőrbarátabb választás lehet például a levendula, a rózsa.

4. Sok múlik az időzítésen

Nem mindegy az sem, hogy mikor öntjük fürdővizünkbe az „illatokat”. Az aromaterápia akkor lesz igazán teljes, ha már a csapot elzártuk és a kádba engedett vízbe öntjük az olajokat, vagyis nem engedjük a folyó víz által szétszórni az illóolajokat.

5. A fürdő után is legyünk óvatosak

Mivel olajokat használunk a fürdővízben, ennek elég egyértelmű következménye lehet az, hogy a kádunk bizony csúszóssá válik. Ha nem figyelünk kellőképpen, a pihentető, aromaterápiás fürdőzésnek könnyen egy cseppet sem elegáns piruettezés vethet véget, ami ugye egyéb káros következményekkel is járhat. Tehát mindenképp érdemes figyelni, és fürdő után kádat takarítani.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...