2015.05.23. 08:30:47 11207 335

5 ok, hogy miért fogyassz reggelente citromos vizet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egészségen és fitten indítani a napot nem is olyan nehéz. A megoldás ehhez sokszor az orrunk előtt hever, ám az annyira egyszerű, hogy pont emiatt nem tudjuk, vagy nem akarjuk észrevenni. Pedig néha nem kell más hozzá, csak egy pohár víz és néhány citromkarika.

Citromos víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Citromos víz

Hogy milyen a reggeled, az általában befolyásolja az egész napodat. Ha sikerül kialakítanod a saját reggeli rituálédat, az már fél siker. Ebből ne hagyd ki egy pohár víz elszürcsölését, melyet egy fél citrom levével ízesítesz. Ha ez eddig kimaradt volna, 5 nyomós érvünk van rá, hogy sürgősen pótold!

1. Erősíti az immunrendszeredet

A „titkos” összetevők: C-vitamin és kálium. Előbbi erősíti védekezőképességedet, nem csak megfázás esetén. A kálium pedig rendben tartja a vérnyomást, illetve segíti az agy és az idegek működését. Télen fogyaszd melegen, nyáron pedig hidegen ezt a finom italt.

2. Szép és tiszta bőr

Hitted volna, hogy a citromban lévő C-vitamin még a ráncokat is segít csökkenteni? Ha minden reggel megiszol egy pohár citromos vizet, a véred könnyebben megszabadul a méreganyagoktól – ami segít tisztán tartani a bőrödet is.

3. Segít a méregtelenítésben

Májunk a legfontosabb méregtelenítő szervünk. Naponta előállít olyan fontos fehérjéket, melyek könnyebbé teszik bizonyos zsírok megemésztését. A citrom segíti a májat ebben, illetve a különböző méreganyagok elszállításában.

4. Helyreállítja a pH-értékünket

Hiszed vagy sem, savanykás íze ellenére a citrom inkább lúgosít. Így fogyasztása mindenképp hozzájárul a belső pH megőrzéséhez.

5. Citrom, a zsírégető

A benne lévő pektin étvágycsökkentő hatásának köszönhetően elkerülhető a farkaséhség. Segíti a májat a zsír és a cukor lebontásában, ezáltal támogatja a súlycsökkenést is.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...