2019.06.07. 11:13:20 9712 270

5 ok, amiért elpártolnak mellőlünk a barátok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre itt a nyár, amikor az ember szívesen tölti az idejét a szabadban a barátaival. Igen ám, de mi van akkor, ha hiába a kecsegtető programok, a barátaink sorra mondanak nemet a meghívásainkra? Az természetes, hogy a barátok jönnek-mennek az életünkben, de a barátságok tömeges megszakadása valamilyen problémát jelez.

Magányos nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magányos nő

Van úgy, hogy életszakaszonként 1-2 barát új útra lép, ám általában ilyenkor érkeznek helyettük újak. A gond ott kezdődik, amikor az ember azt veszi észre, hogy szép lassan egyedül marad… A barátságok tömeges megszűnésének általában jó oka van, és ezek az okok nagyon jól felismerhetőek, ha odafigyelünk:

1. Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy tápláljuk a barátságokat.

Legyünk proaktívak, amikor a barátainkról van szó! Nem szükséges hétfogásnyi ebédidőnek megfelelő időtartamot szánni minden egyes találkozóra, amikor az élet egyéb területein átcsapnak a fejünk felett a hullámok. Egy gyors telefonhívás, egy röpke e-mail vagy egy ölelés is elég ahhoz, hogy a barátaink fontosnak érezzék magukat.

2. Problémák az írásbeli kommunikációban.

Ha azt gyanítjuk, hogy a barátunk egy elhibázott megfogalmazás miatt sértődött meg ránk, járjunk utána és tanuljunk az esetből. A rosszul értelmezhető frázisainkat cseréljük le világosan megfogalmazott gondolatokra.

3. Nem tudunk bocsánatot kérni.

A tévedéseink beismerése kulcsfontosságú az emberi kapcsolatainkban. Sohase csináljunk úgy, mintha nem történt volna semmi bántó, igen is, őszintén bocsánatot kell kérnünk a sértett féltől! Nem kell drámai magaslatokba törnünk, de illik annyira megismerni a barátunkat, hogy a kellő időben a személyéhez leginkább illő bocsánatkérésre kerülhessen sor.

4. Túlságosan követelőzőek vagyunk.

Ne akaszkodjunk rá túlságosan az emberekre, mindenki más és más fokú figyelemre vágyik. Ha a meglévő barátaink nem képesek annyit adni, amennyi számunkra szükséges, ne ostromoljuk őket, inkább ismerkedjünk meg új emberekkel is. Vigyázat, itt nem a barátok lecseréléséről van szó! A baráti kör bővítésére célzunk. :)

5. Nem vagyunk támogató barátok.

Amennyiben azon kapjuk magunkat, hogy elhanyagoltuk a barátainkat és nem voltunk mellettük az életük nehéz pillanataiban, itt az idő menteni a menthetőt!

Ne csak felszínesen érdeklődjünk a barátaink hogyléte felől, a figyelem hiányának pótlása nem egyszeri alkalom. A következő alkalommal, amikor a barátunknak szüksége van ránk, szó nélkül legyünk ott.

Forrás: liveabout.com/reasons-you-are-losing-friends-1385341

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...