2018.08.20. 15:34:15 10786 335

5 dolog, amelyet jobb kerülni, ha makulátlan arcbőrre vágysz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A helyes arcápolási rutin kialakítása még nem garancia arra, hogy sugárzó lesz megjelenésünk! Számos hétköznapi (rossz) szokásunkkal keresztbe tehetünk efelé irányuló törekvésünknek. Lássuk, mik azok a hétköznapi dolgok, amiket jobb elkerülni!

Szép arc - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép arc

Koffein fogyasztása

Talán nem is gondoltad volna, hogy nemcsak a szervezetedet dehidratálja, de az arcbőrödet is szárítja! Ez pedig ráncosodáshoz vezet. Törekedj arra, hogy minden egyes elfogyasztott kávét legalább két, nagy pohár vízzel kompenzálj!

Cukor fogyasztása

A generációnk „kokainjaként” is emlegetett cukor a bőr gyulladásos megbetegedéseit idézheti elő, amelytől arcunk pattanásossá válik. A megnövekedett vércukorszint pedig a többi káros mellékhatása mellett károsítja a bőr rugalmasságát is. Félre a cukros ételekkel és italokkal!

Dehidratáltság

A hidratált és rugalmas bőr megtartásához a napi ajánlott vízmennyiség elfogyasztása ugyancsak javasolt! A ragyogó arcbőrhöz szükséges kollagén ugyanis csak megfelelő nedvességtartalmú bőrben érzi jól magát. Ne felejts el vizet inni!

Vitaminhiány

Az élettelen, szürkének ható arcbőr vitaminhiányra utalhat. A nagy dózisú A-vitamin kúra csodákat tehet a bőrrel. Ezt kiegészíthetjük cinkkel, hogy bőrünk új életre kelhessen. Fogyassz több zöldséget és gyümölcsöt!

Testedzés hiánya

Mi a fene? Tornázni a szép bőrért? Ha belegondolsz a bőrünk egy hatalmas „lélegző” szerv: a mozgás során pórusainkon keresztül tisztulnak a felgyűlt méreganyagok, továbbá a stressz csökkentése is összefüggésben áll az aknés tünetek enyhülésével. Irány a természet vagy az edzőterem!

Forrás: womensarticle.com/skin-secrets-dermatologists-dont-want-you-to-know/11/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában