2015.10.11. 11:05:20 9417 287

5 apró jel, ami vitaminhiányra is utalhat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári napsugarak, a rengeteg élmény, a sok nyári finomság egy időre feltöltötte szervezetünket a hűvösebb idő okozta megfázás ellen. Ám meglehet, tartalékaink vészesen fogynak, és erről már testünk is küld jelzéseket. Érdemes ezekre odafigyelni!

Vitaminhiány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vitaminhiány

Íme, néhány tipikus tünet, mely bizonyos vitaminok hiányára utalhat.

1. A látás romlása

A szem nem csak a lélek, hanem A-vitamin készletünk tükre is. Ha huzamosabb ideig nem sikerül pótolnunk ezt a vitamint, az a szem szaruhártyájának „leépüléséhez” vezethet. Intő jel lehet, ha sötétben még a szokásosnál is nehézkesebben látunk. Igyekezzünk ezen vitaminokban is gazdag étkezéssel segíteni, esetleg kapszula formájában pótolni a hiányt már az első apró jelek feltűnésekor. Cikkünket elolvasva segíthetünk ezen!

2. A menstruáció túl erős előjelei

A „havi bajt” megelőző fej-, hát-, illetve egyéb fájdalom, valamint más tüneteket, vagyis PMS-t, illetve annak erősödését is okozhatja a vitaminhiány.

3. Feledékenység, fáradtság és egyéb fájdalmak

A vitaminhiány sokszor olyan tüneteket okoz, mint érzelmi labilitás, fáradtság, „depis” hangulat, koncentrációs zavarok, illetve rövidtávú memória romlása. Ha ezek jelentkeznek, itt az ideje feltölteni tested vitaminkészleteit.

4. Ha az immunrendszer is gyengélkedik

Ha immunrendszerünk legyengült és fogékonyabbá válunk különböző betegségekre, fertőzésekre, jó okunk lehet arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan töltjük fel testünk A-, C-, B6-vitamin és folsav készletét.

5. Az árulkodó bőr

A testedet borító elsődleges „védőrendszer” rengeteg dologról árulkodhat szervezeteddel kapcsolatban. Például ha durva, repedezett, akkor sürgősen pótolnod kell a B3- és B5-vitamint, illetve a magnéziumot. Ha arcod pattanásos, aknés lesz, akkor nagy valószínűséggel az A-, B2-, és B6-vitaminokból van kevés. Amennyiben fakó, sápadt a bőröd, úgy ideje lesz pótolni a kalciumot, vasat és a biotint. Ha viszont bőröd vöröses foltokkal díszített, akkor B2-vitaminra van szükséged. Megeshet, bőröd veszít rugalmasságából, ezen vas és réz pótlásával segíthetsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...