2018.10.11. 09:20:55 12589 440

5+1 nyomós érv a mézfogyasztás mellett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor az egészségünk megőrzéséről van szó, vagy éppen szeretnénk kilábalni egy-egy kisebb-nagyobb betegségből, a legtöbben hajlandóak vagyunk kész vagyonokat elkölteni a legújabb szupervitaminokra, ételkiegészítőkre.

Akácméz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akácméz

Holott csak körül kellene nézni a konyhaszekrényben vagy az éléskamrában, és máris meglelnénk a természet csodás – és nem túl drága – ajándékait, melyek remek szolgálatot tesznek az egészségmegőrzés és a betegségek megelőzése terén is. Ezek közül az egyik legnagyszerűbb - és legfinomabb - a MÉZ! Lássuk, miért is érdemes fogyasztani:

1. A gyomrod egészségéért

Ha minden reggel megeszel egy kanál mézet éhgyomorra, azzal gyakorlatilag fertőtlenítheted a gyomrodat: ahogy végighalad a bensődben, szépen elpusztítja a belekben lakozó baktériumokat, sőt, a nyálkahártyán fellelhető apró sérüléseket is begyógyítja. Szóval egy kis méz reggel, és máris sokat tettél az emésztőrendszeri betegségek elkerüléséért!

2. A fölösleges kilók leadásáért

Az nem újdonság, hogy ha valaki szeretne megszabadulni pár kilótól, annak ajánlatos száműznie a cukrot az étrendjéből. De mi van, ha nem vagy rajongója egyik manapság kapható édesítőszernek sem? Semmi gond, hiszen választhatsz valami sokkal finomabbat és egészségesebbet is: hát persze, hogy a mézre gondoltunk!:-) A mézben található természetes cukrok összetétele eltér a többi édesítőszerétől, ráadásul felgyorsítja az anyagcserédet, ami a sikeres fogyókúrához elengedhetetlen. Azért ebből is csak mértékkel szabad fogyasztani!

3. A tisztább bőrért

Nem, nem arra gondolunk, hogy kend az arcodra - bár valóban vannak remek mézes arcpakolások.:-) A méz rendszeres fogyasztásával kiváló méregtelenítő hatás érhető el az egész szervezetben, a benne található antioxidánsoknak köszönhetően. Antibakteriális tulajdonsága ráadásul jelentős mértékben javíthatja bőröd általános állapotát.

4. A nyugodtabb alvásért

A mézben található cukor megemeli a vér inzulinszintjét, ez pedig szerotonint szabadít fel a szervezetben. A szerotonin a melatoninnal együtt hozzájárul az ébrenlét-alvás megfelelő ritmusához. Szóval kanalazz mézet bátran az esti órákban is!

5. A memóriád javításáért

Tény, hogy az agy működésére kedvező hatással van a mézben található kalcium. Ezenkívül kutatások támasztják alá, hogy a méz fogyasztása megkönnyíti a stressz leküzdését, sejtszinten segít helyreállítani a védekező rendszert, segíti a jobb alvást, és ennek köszönhetően javíthatja a memóriát, nagyszerű energiaforrás az agynak. Manapság, a kódok és számsorok világában ki ne vágyna jobb emlékezőképességre?:-)

+ 1 tipp: Ha a hűvös, csapadékos őszi időszakban szeretnéd felturbózni az immunrendszeredet, kombináld a mézet egy másik szuper, fertőtlenítő és gyógyhatású élelmiszerrel: fokhagymával! Egy kanál mézben áztatott fokhagyma éhgyomorra mindennap, és ki fogsz csattanni az egészségtől és az energiától!;-)

Forrás: brightside.me

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...