2019.03.02. 13:28:26 11744 366

5+1 dolog, amit jó az ágyban csinálni – De mégse tedd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csak semmi pajzánság, egyáltalán nem arról lesz szó, mivel és hogyan nyűgözzük le párunkat egy vad, vagy kevésbé vad ágytorna közben!:-) Hiszen ezen, illetve az alváson kívül még rengeteg szuper tevékenységet végezhetünk az ágyban. Ám jobb, ha inkább szelektálunk ezek között is!

Bevetett ágy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevetett ágy

Mert hiába tűnik elsőre jó ötletnek mondjuk az ágyban befejezni a kedvenc kriminket, meglehet, mégsem teszünk magunknak a legjobbat! És hogy mit hanyagoljunk még „ágyban, párnák közt”? Íme, egy rövid, de velős lista!

Esti nasi, vagy ágyban reggeli?

Ugyan szuper dolog este az ágyban nassolni, vagy éppen elkölteni egy finom reggelit kettesben a párunkkal a párnák és takarók tengerében, nem biztos, hogy a legjobb ötlet! Ugyan az ember lánya és fia igyekszik odafigyelni, hogy ne morzsázzon mindent össze, ám minden egyes apró, akár milliméter nagyságú ételdarabkára nem tudunk odafigyelni. Ez pedig jó táptalaj lehet sokféle élősködő számára!

Egy kis olvasás sosem árt!

Ez bizonyos szempontból igaz, ám nem mindegy, milyen stílusú történetet tartogatunk magunknak „esti mese” gyanánt! Egy-egy vidám, kedves, vicces sztori, könyv jöhet! Ám az izgalmas krimik, félelmetes horror történetek helye bizony az ágyon kívül van. Nem jó az idegeinket borzolni lefekvés előtt!

Az a bizonyos fehér zaj!

Tegye fel a kezét, aki lefekvés előtt még néhány percet, ne adj Isten órát televíziózással tölt? Igen, én is! Ám a nyugodt, pihentető alvás érdekében jobb, ha ezt a tevékenységet hanyagoljuk! Egyáltalán minek is a hálószobába TV?

Laptop, mobil? Ki velük!

Ahogy a fenti nagykészülék fénye, zaja is zavaró lehet az idegrendszernek elalvás előtt, úgy a mindenféle kütyük sem segítenek a nyugodt elalvás, pihenés folyamatában. Szóval, hiába jó dolog lefekvés előtt még átfutni az e-maileket, esetleg azt a bizonyos üzenőfalat, tegyük át ezt a tevékenységet más időpontra!

Munka? Nem kellene!

Aki számítógép előtt végzi a munkáját, bizony hajlamos rá, hogy laptoppal a kezében menjen az ágyba, ahol még egy kevéskét dolgozhat lefekvés előtt! A fent említett okból sem jó ötlet. Ezen kívül a hátunknak, gerincünknek sem tesz jót, ha az ágyban görnyedünk a laptop előtt.

Cicák, kutyusok?

Jó dolog összebújni kis kedvencünkkel, kellemes érzés cirógatni a szőrüket, bundájukat, a cicák monoton dorombolása pedig könnyen álomba ringathat mindet. Az apró termetű négylábúak azonban jobb, ha messziről elkerülik az ágyunkat, főként higiéniai okokból! Bármennyire tiszták, bármennyire figyelünk oda a higiéniájukra, nem egy, nem kifejezetten az ágyba való „apróságot” hagyhatnak ott nekünk egy-egy összebújás alkalmával. A másik ok, amiért nem érdemes megosztanunk velük az ágyunkat, az az alvás közbeni állandó mocorgásuk, forgolódásuk, ami megnehezítheti a mi pihenésünket is!

Ötlet: wellnesscafe.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?