2015.11.12. 14:32:11 6609 252

3 tény, ami segíthet közelebb kerülni a boldogság kulcsához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boldogság-kutatás az egyik legnépszerűbb tudományos terület, amely egyaránt érdekli a tudósokat és a hétköznapi embereket is. Amiben biztosak vagyunk, hogy mindenkinek egyénileg kell tennie a saját boldogságáért, hiszen azt más nem szerezheti meg neki. De milyen tanácsokkal tudnak ellátni minket a szakértők?

Boldogság, ősz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság, ősz

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy tudjuk mi az, amitől boldogak lennénk, és általában meg is fogalmazunk egy-két felületes, kézzel fogható dolgot, ami ideig-óráig valóban kielégítené kívánságainkat. Ilyen például a fizetésemelés, egy klassz TV, nagyobb ház, autó, esetleg a fogyás. Mindenkinek egyénre szabott kívánságai vannak.

Ezek a vágyak, azonban sokkal felületesebbek, minthogy tartós boldogsághoz vezessenek. Dave Aspery, boldogság-kutató három meglepő tényre hívná fel a figyelmet, ami lehetséges, hogy Neked is segít elindulni a boldogság felé vezető úton.

1. A pénz csak egy bizonyos fokig boldogít

Egy bizonyos pont után a pénz már nem boldogító tényező, hanem teher, illetve anyagi javakkal már nem tudjuk fokozni a boldogságunkat. Ti is ismeritek a mondást: a pénz nem boldogít. Valószínűleg éreztétek már, hogy lehetséges, hogy nem boldogít, de valahogy minden könnyebb, ha elegendő van belőle. Ezért a mondás egy kis kiegészítéssel igaz: a pénz nem boldogít, de jó, ha van. Aztán lesz a pénz, amit már nem érdemes megkeresni...

2. Az édes nem édes a savanyú nélkül

Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a boldogságot, meg kell tapasztalnunk a szomorú vagy nehéz élethelyzeteket is. Soha ne felejtsük el értékelni, amink van, hálásnak lenni a jó dolgokért az életben. Mindenkivel történnek rossz dolgok, ezt fogadd el, ezeket meg kell élni, és kész. Minél előbb elfogadod, hogy vannak hullámvölgyek, annál előbb ráállhatsz a helyes útra. Ha elfogadtad ezt, könnyebben lendülsz túl a mélypontjaidon, és közelebb maradhatsz a csúcshoz. Aztán a következő zuhanás már nem is lesz olyan mély, és egyre könnyebben kikászálódsz majd ezekből a helyzetekből, míg nem eléred a vágyott egyensúlyt.

3. A sportolás segít abban, hogy jól érezd magad

A mozgás hatására endorfinok szabadulnak fel, így sokkal jobban érezzük magunkat, megnő az önbizalmunk is, és kellemes mellékhatásként még fogyhatunk vagy erősödhetünk is – ha arra van szükségünk. A rendszeres sportolással hozzásegíthetjük testünket a fizikai jóléthez, ami természetesen hozzájárulhat közérzetünk javulásához, ami elősegítheti a boldogság érzésének kialakulását. Az immunrendszer erősödésével a betegségek is elkerülhetnek minket.

Forrás: yahoo.com/health

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink