2024.05.14. 12:38:44 5241 198

3+1 Izgalmas és szórakoztató olvasmány nyár elejére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már egyáltalán nem titok, hogy az olvasásnak számos jótékony hatása van. Pallérozza az elmét, szórakoztat, bővíti a szókincset, tanít, fejleszti a társalgási készségeket, javítja az önfegyelmet, élénken tartja a képzelőerőt és az érdeklődést. Ha szeretnéd néhány művel bővíteni a könyves bakancslistádat, akkor most hozunk néhány javaslatot mindehhez.

Választás könyvek közül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Választás könyvek közül

Frank Herbert: Dűne

Az amerikai tudományos-fantasztikus író, Frank Herbert leginkább futurisztikus regénysorozatával, a Dűnével tett szert világhírnévre. Sokak érdeklődési körét érintő műveiben szó esik ökológiai, evolúciós kérdésekről, génmanipulációról és annak esetleges következményeiről. Mindemellett pedig bőkezűen bánik az izgalmas pszichológiai és misztikus eszközökkel is. A Dűne című sci-fi regényében az univerzum legfontosabb terméke egy különleges fűszer, mely képes meghosszabbítani az emberek életét. Ám bravúros tulajdonságai kiegészülnek azzal is, hogy lehetővé teszi az űrutazás lehetőségét és az emberekből élő számítógépeket formál. A fűszer birtoklója egyúttal az Impérium (a regényben ez jelzi az emberlakta világokat) ura is. A kincsnél is többet érő fűszertől egyúttal a civilizáció egészének egyensúlya is függővé válik. Ám csak egyetlen helyen lehet hozzájutni ehhez a kulcsfontosságú anyaghoz: a vad fremenek által lakott sivatagos Arrakison, amit a lakók csak úgy emlegetnek, hogy Dűne.

Ana Huang: Twisted Love

Az egyik kortárs bestseller-író, Ana Huang sikeres könyve: a Twisted Love látszólag „csak” egy pikáns kapcsolatot ígér egy fiatal lány és a bátyja legjobb barátja között. A könyv azonban sokkal többet nyújt, mint egy ilyen klisé (beleszerettem a bátyám legjobb barátjába) kibontását. A sötét múltú, dúsgazdag, titokzatos Alex (legjobb barát), akinek a családját meggyilkolták, azzal a feladattal lesz ellátva, hogy az idősebb testvér távollétében vigyázzon a húgra, Avara. Közben minden erejével arra törekszik, hogy felfedje a gyilkosokat. Ava pedig egy rémálmok által gyötört, szabadlelkű fiatal lány, aki előtt a múlt homályba veszett. A kettejük szerelmének nem szabadna megtörténnie, mégis sor kerül rá, és olyan rejtett titkokat hoz felszínre, melyek mindkét hős életét gyökeresen megváltoztathatják.

M.J. Arlidge: Halálos látomás

A 49 éves angol krimi-író, Matthew J. Arlidge, a Helen Grace-sorozat szerzője, Halálos látomás című thrillerében sem hagyja unatkozni az olvasóit. A könyvben egy igazságügyi pszichológus, Adam Brandt, egy olyan esettel találkozik, amire korábban soha nem volt példa. Mégpedig Kassie, egy tinilány személyében, aki egy olyan félelmetes tulajdonsággal rendelkezik, hogy amennyiben esélye nyílik belenézni az emberek szemébe, pontosan meg tudja mondani, hogy az illető mikor és hogyan fog meghalni. Brandt először kételkedik a lány különleges képességében, aztán eljön a fordulópont. Egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait a városban, és Kassie az egyetlen, aki tudja, hogy hol lesz a soron következő támadása. Végül megtörik a jég. A pszichológus hinni kezd Kassie-nek. Lehet, hogy nem kellene?

+1. Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok

Az első regényével mindössze 15 évesen beköszöntő brit szerző, Holly Jackson, leginkább fiatal felnőtteket szórakoztató misztikus regényeket ír. Ismertségre a Good Girl’s Guide to Murder (magyarul: Jó kislányok kézikönyve gyilkosságokhoz) című sorozatával tett szert.

Pip Fitz-Amobi immár felhagyott a nyomozással. Vagy legalábbis ezt akarja elhitetni magával. Az általa vezetett bűnügyi podcast, melyben megoldott gyilkossági ügyekről beszél, igen nagy népszerűségnek örvend. Pip egy közeli barátja hirtelen felszívódik, és a rendőrség nem tesz semmi előrevivőt a megtalálása érdekében. Meglehet, hogy csak eddig tartott az önkéntes visszavonulás a nyomozói léttől? Pip ugyanis belelendül a nyomozásba, miközben a város sötét titkai újabb kérdéseket vetnek fel. A kérdés csak az, hogy sikerül-e válaszra lelni vagy kifut az időből?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...