2021.06.19. 17:49:40 9737 255

2+1 helyzet, amikor boldog voltam… legalább 1 percig:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mondják a hozzáértők, hogy a boldogság az élet apró örömeiben rejlik. Ahogy öregszik az ember lánya, egyre inkább magáénak érzi ezt a gondolatot. Míg fiatalon folyamatosan keressük, kutatjuk a boldogságot, várjuk, hogy „Na, mikor jön már el?”, később, némi élettapasztalattal a hátunk mögött már igyekszünk minden pillanatot megélni.

Boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság

Ám a boldogság csalóka „jószág”. Van, hogy csak néhány pillanatig, percig tart csupán, mert repeső szívünket lecsillapítja a józan ész. Valahogy úgy, mint ezekben a majdnem boldog, és nagyon is vicces szituációkban.

Amikor a 35 igazából 36…

Van az úgy, hogy az ember bizonyos dolgokat bizonyos életkoráig meg szeretne valósítani. Nálam ilyen volt a gyerkőcök születése. Végülis, már az elsőszülöttnél csúsztam 1,5 évecskét, mert 30 helyett 31,5 évesen született meg a nagyfiam. Ezt próbáltam szépíteni azzal, hogy no, majd a kistesó, ő bizony 35 éves koromig megérkezik. Nemrégiben meg is születtek, ketten érkeztek.:-) Valamikor a születésük után, de még a születésnapom előtt, egy viszonylag nyugodt pillanatban örömmel konstatáltam, hogy sikerült megvalósítanom a célomat, 35 éves korom előtt lettem másodszor is anyuka. Az elégedett boldogság érzése csupán 30 másodpercig tartott, amikor is leesett, hogy hamarosan nem a 35., hanem a 36.születésnapomat ünneplem. De felemelő fél perc volt!:-)

Amikor holnaptól nyári időszámítás, de…

Óraátállítás… hát, bajos, főleg tavasszal, amikor is egy kellemes tavaszi éjszakán ellopnak egy órácskát az életünkből. De fél percig azt érezni, hogy az az 1 óra a miénk, bizony semmivel sem összehasonlítható boldogság. Szóval, tavaszi óraátállítás. Az ember lánya este hullafáradtan beesik az ágyba, ki is megy a fejéből, hogy holnaptól nyári időszámítás van. Reggel korán fel kellene kelni, hogy ne akkor kelljen a vasárnapi ebéd befejezésével kapkodni, amikor már ébren van az egész család. Persze, az ébresztő beállítása a telefonon elmaradt, így az ébredés sem akkor történik, amikor kell, hanem amikor az első tavaszi napsugár megcsiklandozza az orrunkat. Csak a telefon van kéznél, amin csak annyit látni, hogy hősünk, vagy inkább hősnőnk bizony bőven 1 órával később ébredt, mint kellett volna. „Sebaj!” – cikázik át agyunkon a gondolat, melyet széles mosoly követ – „Legalább kialudtam magam azzal a plusz 1 órával!” Alig pár másodperc múlva a mosolyra ívelő száj bizony legörbült, mert az a plusznak hitt 1 óra soha nem is volt… az óraátállításnak köszönhetően. Szóval, kialvatlanság, meg még kapkodás is a köbön.:-)

Amikor megvolt az álomsúly!

De meg ám! Legalább kerek fél percig! Csak röviden a történet: várandósság, kívánósság (csak a csoki), szoptatás, mindent IS megevés. Telik-múlik az idő, már rutinosak vagyunk babázásban, beállnak a hétköznapok. Végre újra oda tudunk figyelni az étkezésünkre, jut idő egy kis mozgásra. Megvan a kitűzött cél, megvan a határidő is, amire is szeretnénk elérni a várandósság előtti állapotunkat, kilóban és formában is egyaránt. Ki-ki igény szerint mérlegel, van, akit motivál, hogy heti szinten méregeti magát, van, aki inkább ritkábban áll a mérlegre. Mondjuk, hogy mi az utóbbi csoportba tartozunk. Közeledünk a céldátumhoz. Bármennyire macera, a mérlegre bizony fel kell lépni. Mérleg előbányász, szem becsuk, hiszen félünk, de azért fej lehajt és a szem is egy résnyire kinyit, hogy azért lássuk, mit mutat a mérőmasina. És láss csodát, megvaaaan! Pont annyit mutat, mint amennyit kell, sőt, még egy kicsit kevesebbet is! Ilyen jól sikerült volna a diéta/életmódváltás? Ezek szerint igen!:-) Már közel 1 perce örömmámorban úszunk, elképzeljük, ahogy gyönyörű gyermekeinkkel, csodálatos férjünkkel, a hónapok óta kinézett, szupercsinos, nem mellesleg méregdrága bikininkben végigsétálunk a strandon, amikor is férj megérkezik. Hopp, ő is rááll a mérlegre, ám azonnal jelzi is, hogy itt valami bibi lehet, mert ő ennél biztos több kiló, tegnap mérte magát, és nagyon nem ennyi volt az annyi. És akkor ő, életünk szerelme, gyermekeink apja megigazítja a mérleget, beállítja, ami aztán ezután kíméletlenül megmutatja az igazságot. De azért jó volt néhány percig boldognak lenni…:-)

Természetesen, a boldogság nem (csak) az életkorunkon, a plusz vagy mínusz kilóinkon, vagy éppen a kialudt órák számán múlik. És talán az ezek felett érzett öröm valóban csak másodpercekig, percekig tartott, a vicces szituáción, saját magunk pofára esésén egy életen keresztül nevethetünk. És ha valóban csak ennyi boldogtalanság jut nekünk az életben, akkor egészen jól állunk ezzel a boldogság dologgal, ugye?:-)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?