2023.01.25. 17:25:00 7906 316

15 megfontolandó tanács, hogy idén tényleg egészségesebben élhess!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán unod már, hogy mindenki az életmódváltással és az egészséges életmóddal jön neked, azonban nem árt megszívlelni a leggyakrabban elhangzó tanácsokat! Sajnos mindenkinél eljön az az idő, amikor az eddig szőnyeg alá söpört betegségmegelőzés és egészségmegőrzés saját kárunk révén válik kulcsfontosságúvá!

Elégedett nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elégedett nő

Van az a nagyon hasznos mondásunk, miszerint az okos ember más kárán tanul, míg a kevésbé intelligens a sajátján sem. Nos, szerintem mindenki az első csoporthoz szeretne tartozni, éppen ezért te is fontold meg a következő, már sokat hallott pontok (többségének) betartását.

15 betartandó pont, amely a minőségi és egészséges élethez vezet

 1. Kelj fel és bújj ágyba korán! Így leszel leginkább összhangban a természetes fénnyel, amely bioritmusunkat vezérlésében nagy szerepet játszik.

 2. Mindig figyelj arra, hogy hidratált legyél! Télen és nyáron is oda kell figyelnünk a szükséges vízfogyasztásra, mert nemcsak a bőrük, de a belső szerveink is szomjazhatnak.

 3. Kerüld a zsíros és a feldolgozott élelmiszereket, legyél különös tekintettel a szénhidrátokra (cukor)! Fogyassz több zöldséget és gyümölcsöt a korábbiaknál!

 4. Tölts sok időt a szabad levegőn! A friss levegő élénkíti a testünket és a lelkünket is. A napsütés pedig természetes D-vitaminnal látja el szervezetünket.

 5. Sportolj szinte napi rendszerességgel! A legjobbat akkor teszed magaddal, ha az időjárás függvényében a szabadtéri sportokat választod.

 6. Tarts gyakran képernyőmentes estéket vagy napokat! Ehelyett a stresszűző baráti beszélgetést vagy a kikapcsolódást elősegítő olvasást is javasolják.

 7. Tanulj meg kevésbé ítélkező lenni! Az sem árt, ha elengeded az életünket gátló, túlzott elvárásokat.

 8. Fejleszd együttérző képességedet! Az önkéntes munka hatalmas lépés lehet, de az önzetlenség által kerülsz majd legközelebb önmagadhoz is.

 9. Ha feszült vagy sírd ki magad nyugodtan, de jellemzően inkább nevess sokat!

 10. Viselj komfortos, a lábfejed alakjához illő lábbelit! Egész életünkben talpalunk, bánjunk jól a lábainkkal!

 11. Mindig tanulj valami újat! Az agyunk tornáztatása éppen olyan fontos, mint izmainké!

 12. Vedd magad körül inspiráló emberekkel! A károgó, állandóan pesszimista embereket kerüld el, ha tudod.

 13. Törekedj a téged megbecsülő, kevesebb stresszel járó munkahelyi környezet kialakítására (vagy megtalálására)!

 14. Tűzz ki, és valósíts meg kisebb-nagyobb célokat! A megélt és a jól megélt élet között a te hozzáállásod a különbség.

 15. Káros szokásaidat egymás után cseréld le építő jellegűre! Minden egyes új szokás kialakítására adj magadnak legalább 3-4 hetet!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...