2015.10.07. 12:15:00 9884 262

15 konyhai tipp, ami megváltoztathatja az életed!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Women's Health magazin felkért egy csapat gasztrobloggert, hogy osszák meg velük legjobb tippjeiket, amiket a konyhában hasznosíthatunk. Ezen házi praktikák közül válogattuk ki nektek a 15 legjobbat, amelyek – kis túlzással – lehet, hogy tényleg megváltoztatják az életed.

Főzés, praktikák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés, praktikák

1. Ha egész csirkét sütsz...

Fűszerezd be alaposan, majd tedd a hűtőbe pár órára. A bőrét is sózd be, mivel ez segít abban, hogy kiszáradjon és ropogóssá váljon a sütés során. Sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből!

2. Ha egy új receptet próbálsz ki...

Mindig alaposan olvasd el a receptet és ha vannak kommentek, akkor azokat se hagyd ki, így elkerülheted a hibákat. Tartsd észben, hogy a receptek csak útmutatók, nincsenek kőbe vésve. Sőt, a legizgalmasabb felfedezéseket akkor tehetjük, ha eltérünk tőlük. (A süteményhez előírt mennyiségek, illetve arányok kivételt képeznek. :))

3. Ha nem használod fel az egész avokádót

Hagyd benn a magját, ezzel elkerülheted, hogy megbarnuljon. Ugyanitt: Olvasd el ezt a hasznos információs cikket az avokádóról.

AvokádóAvokádó

4. Fagyaszd le a vajat a tésztagyúráshoz!

Miután megfagyott, reszeld hozzá a száraz alapanyagokhoz. Így kevesebbet kell gyúrni a tésztát és sokkal lágyabb lesz, könnyű morzsát készíthetsz így a pitére, nagyszerű kekszeket és teasüteményeket gyárthatsz.

5. Tanuld meg a késélezés praktikáját!

A konyhában nagyon veszélyes fegyver az életlen kés. A húst nem vágod el vele, de a kezedet egészen biztos, mivel nagyobb erőt kell kifejtened. Tanuld meg, hogyan kell élezni, és csináld gyakran.

6. Tedd vázába a friss fűszereket!

Egy csokor petrezselyem, ami mégsem kellett, de pár napon belül felhasználnád? Tedd egy pohár vízbe, majd állítsd be a hűtőszekrényedbe. Akár egy hétig is boldogan el lesz ott. Ha még sem használnád fel, mosd meg és tedd egy zacskóban a fagyasztóba!

7. Ki mondta, hogy a hagyma párolása/pirítása sokáig tart?

Adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, ami elősegíti a hagyma pirulását és gyakorlatilag megfelezi a főzési idejét.

8. Párold a zöldségeket levesben!

Egy kis maradék húsleves vagy zöldségleves tökéletes alap a zöldségpároláshoz, sokkal jobb, mint a vaj vagy az olaj. (Ilyen kis mennyiséghez, mint ami pároláshoz kell, jó, ha jégkocka tartóban tárolsz leveskét a fagyaszóban!) Finomabb és egészségesebb is lesz így a párolt zöldség. Tégy a serpenyő aljába egy kis levest, jöhetnek bele a zöldségek, fedd le, és párold míg puhává válnak.

9. Fagyaszd le a gyömbért!

Ritkán használjuk fel az egész gyökeret, de ha lefagyasztjuk és ebből reszelünk mindig, amikor szükségünk van rá, akkor elkerülhetjük a pocsékolást. Tedd a fagyasztóba, és hónapokon keresztül mindig lesz friss gyömbér otthon, amikor csak szeretnéd!

10. Ha már egyszer meleg a sütő!

Amikor bekapcsolod a sütőt, gondolkozz rajta, mit lehetne még megsütni egy kalap alatt. Ezzel energiát spórolhatsz, és mindig lesz otthon választék (jó esetben valami egészséges).

11. Szeretnél ízletes salátát

Mosás után teljesen szárítsd meg a saláta leveleket, így az öntet jobban rátapad, és ízletesebb lesz a végeredmény.

12. Mielőtt tengeri herkentyűket főznél...

A rákot, a kagylót stb. áztasd be hideg vízbe pár kanál liszttel, ami segít kimosni belőle a homokot. Előfordulhat, hogy túlságosan sós a rák, ezért érdemes átmosni használat előtt!

13. Krémes tésztaszószhoz egy tojás.

Akár csak a Carbonara spagettinél a sok vaj és sajt helyett üss egy tojást a tésztára, merj rá egy kicsit a forró főzővízből és keverd át jó alaposan. A meleg megöli a baktériumokat, a gázt viszont csak nagyon rövid ideig égesd alatta, mert különben a tészta nem krémes lesz, hanem sült tojásos.

CarbonaraCarbonara

14. A bólét jó előre elkészítheted, csak jobb lesz.

Minél tovább ázik a gyümölcs, annál finomabb lesz a bóléd. Próbáld ki ezt a kombinációt: vodka, fehér bor, pezsgő, ananász és licsi.

15. Hozd magad hangulatba!

Főzni úgy jó, ha szívből lélekből csinálhatod. Hallgasd közben a kedvenc zenéid, igyál meg egy pohár jó vörösbort és főzz! :)

Forrás: womenshealthmag.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...