2015.12.29. 08:00:43 9572 270

10 nem is olyan vicces dolog, amivel Te is küszködsz télen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy téma, amivel gyakorlatilag 100%-ig tudok azonosulni, még akkor is, ha néha kicsit ciki... De ez egy vicces bejegyzés akar lenni, szóval nevessünk a saját nyomorunkon. Legalábbis én így teszek. Ti milyen problémákkal találkoztok télen? Íme, 9 mondat, ami a legtöbb ember száját elhagyja, ha hidegre fordul az időjárás.

Téli élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli élet

1. Pisilnem kell, de hideg van a takarón kívül...

Reggel, amikor felébredsz, mert a veséd már rimánkodik a mosdóért, de nem bírsz kibújni a takaró alól, mert a fűtés még nem indult be, és hideg van a lakásban... Talán ez a legtipikusabb téli probléma, amivel férfiak és nők egyaránt megküzdenek a nehezebben induló napokon.

2. Á, nem kell még lábat borotválni!

Itt a tél, farmer és vastag harisnya takarja a lábszárakat, úgyhogy a borotválkozást, epilálást mindig el lehet odázni egy nappal, vagy inkább kettővel. A végén egy hetet is várat magára, és többé már nem szőrösek, hanem egyenesen bundásak a lábak. De legalább melegít. ;)

3. Figyelj, mégsem érek rá, úgyhogy rám ne várjatok szombaton!

Mindegy, hogy hány órakor kezdődnek, egész nap rohadt hideg van, úgyhogy inkább lemondasz minden programot, és otthon maradsz a melegben. Ha látni akarnak, akkor jöjjön inkább mindenki hozzád, szívesen látsz vendégeket... a takaród alól.

4. Főnök, ismét beteget jelentek!

Igaz, egy hete is eljátszottad ezt az ütőkártyát, de nincs az az Isten, amiért Te ebben a hidegben buszra fogsz várni, hogy bejuthass a munkahelyedre... Már csak egy jó kifogást kell találni, de olyan sokszor jelentettél már beteget, hogy most valami erősebb indok kell a kis megfázásnál.

5. Ez az egy meleg pulóverem van, és ezt le nem veszem!

Egy hete ugyanazt a kötött pulóvert hordod, és eszed ágában sincs kimosni. Mivel ahhoz le kellene venni... Ahhoz pedig túl hideg van, hogy ezt megtedd. Büdösben még senki nem halt meg – ez egy örök igazság, amihez te minden télen tartod magad!

6. Olyan hideg van, hogy befagyott az orrom...

Ha folyna is az orrod, tutira nem csöppen el, mert a hidegben minden testnedved megdermed... Aztán amikor belépsz egy meleg helyre, nem tudsz elég gyorsan nyúlni a zsebkendőért, hogy megakadályozd a zuhatagot...

7. Hadd dugjam oda a lábaim!

Azok a jégkocka lábak egyszerűen nem akarnak kiolvadni, szóval a párod takarója alá dugod őket. Amikor megkérdezed, hogy odadughatod-e, ő még lelkesen üdvözli az ötletet – szegény nem tudta mire vállalkozott – majd éles sikongatások közepette könyörögni kezd, hogy inkább húzz fel egy zokni, és húzd csak vissza a talpaidat a saját takaród alá.

8. Nem érzem a kezem!

Nincs olyan meleg kesztyű, ami sikeresen szigetelné a kezem a mínuszokban, és nincs olyan kabátzseb, ami elég lenne ahhoz, hogy ne fagyjanak le annyira az ujjaim, hogy még a jéghideg vizet is forrónak érezzem... Főleg egy kiadós hógolyózás után, vagy egy jó kis korcsolyázás után, amit azért ki nem hagynék. Ugyanez igaz a lábakra is: néha úgy át tudnak fagyni, hogy nem érzem őket, mintha két különálló betondarabon járnék, amik nem is hozzám tartoznak.

9. Kések 10 percet, főnök: szélvédőt kell kaparni!!

Persze az első pórul járt reggel után már belekalkulálja az ember, de azért elég bajos reggelente elindulni, amikor jégpáncél, vagy teszem azt, hó borítja a kocsi szélvédőjét. Éljenek a fűtött garázsok, aki ilyenben tárolhatja télen az autóját az tegye össze mindkét kezét. Csodás érzés beülni a 19 fokos autóba, és csak úgy elindulni, mindenféle vakarászás nélkül.

10. Nincs kedvem zuhanyozni menni / Nem akarok kiszállni a zuhany alól!

Na jó, az első probléma viszonylag ritkán fordul elő velem, általában csak akkor, ha bekuckózunk a kanapéra egy meleg paplannal, és onnan kellene kibújni a zuhanyért. Először is ki kell mászni a takaró alól, másodszor pedig le kell vetkőzni a zuhanyhoz. Aztán amikor szépen átmelegített a forró víz, akkor meg kiszállni nem akaródzik az emberlánya... Áhh, sehogy sem jó ez... Felőlem már jöhet a tavasz!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...