2018.01.24. 17:57:16 19792 483

10 étel, ami (ex)dohányosoknak kötelező!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha dohányzol vagy a rabja voltál, esetleg sokáig passzív dohányosként kellett elviselned a füstöt, akkor neked is érdemes minél többet fogyasztani alábbi élelmiszerekből.

Röntgen a tüdőről - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Röntgen a tüdőről

Egy 2016-os kutatás szerint, amelyről a goodhouskeeping.com oldalán olvastunk, a magas rosttartalmú ételek segíthetnek a tüdő egészségének megőrzésében. A tanulmány szerint az élelmi rost hasznosítása, illetve emésztése során a bélben lévő baktériumok olyan mellékterméket állítanak elő, amely csökkenti a gyulladást, például a tüdőben.

Ahhoz, hogy érvényesüljön ez a jótékony hatás, minimum 17,5 gramm rostot kell fogyasztani naponta.

Melyik az a legjobb 10 étel, amit dohányosoknak ajánlanak?

  • brokkoli
  • bab
  • bogyós gyümölcsök
  • vágott borsó (sárga borsó)
  • lencse
  • mandula
  • articsóka
  • alma
  • banán
  • paradicsom

A C-vitamin pótlása is rendkívül fontos, ha dohányzunk, a fenti élelmiszerek között bőven akad jó C-vitamin forrás is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.