2021.11.16. 09:15:00 7660 285

10 alapanyag, ami nem hiányozhat egy hobbiszakács kamrájából sem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vacsora-inspirációra van szükséged vagy váratlan vendégek toppantak be? Ahelyett, hogy a hűtő ajtaját nyitogatnád, kutakodj a kamra polcain! Megmutatjuk, hogy a sikeres szakácsoknak milyen alapanyagok lapulnak ilyen helyzetekre a konyhájukban.

Szakács sapka fűszerek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakács sapka fűszerek között

A leghasznosabb és legsokoldalúbb összetevők rövid listáját azért is érdemes átböngészni, mert a legtöbb valóban leegyszerűsíti, illetve felgyorsítja a főzési folyamatot. Szóval a só, a bors, a liszt, a zsemlemorzsa és a tojás további társaságot kap:

Paradicsomszósz

A paradicsom nem csak az olasz konyha mindennapos alapanyaga, de a legtöbb magyar étel is finomabb vele. A sűrű paradicsomszósz különböző kiszerelésekben kapható, így mindig a tökéletes mennyiségben lesz elérhető ez a tápanyagokban gazdag püré. Készüljön hát vele csili, babos étel, bolognai vagy vörösborban pácolt sült!

Kockára vágott paradicsom

A konzerves kiszerelésnek hála hámozgatás és szeletelés nélkül kerülhet a paradicsom a levesbe, a pörköltbe vagy a mártásba! A paradicsomszósz is pillanatok alatt megbolondítható ezzel a megoldással.

Csicseriborsó és bab konzerv

Hogy ne kelljen egy éjszakán át áztatni a felhasználás előtt, készíts pillanatok alatt salátát, levest, főzeléket vagy mártogatós krémet a konzervben elérhető kivitelből.

Lazac konzerv

Hetente egyszer érdemes halas étket az asztalra tálalni, de nincs mindig idő a friss hal filézésére és elkészítésére. A lazackonzerv pedig még a gazdaságosabb megoldások közé is tartozik, ezért érdemes pár darabot otthon tartani belőle. A jégen szállított halakhoz képest jóval kisebb az ökolábnyoma, ráadásul sokoldalúan felhasználható: szendvicsbe, krémekbe, salátába, de rántottába is teheted!

Szardella

Mély és karakteresen sós ételre vágysz? Titkos fegyvered lehet hozzá a finom szardella (kisebb, vöröses húsú hal)! Vigyázz, a fehér húsú szardínia ettől eltérő halfajta! A szardella kapható üveges, konzerv, és paszta formában, de érdemes kipróbálni a ringlizett verziót is, amely verhetetlen a vendégfogadó falatkák elkészítésénél! Pástétom és töltelék szintén készülhet belőle, de a levével is remekül lehet ízesíteni.

Szárított gomba

Egy kevés a szárított gombából és minden alaplé, rántás, leves, szósz és vízben főzött vagy párolt gabona megízesíthető. Éljen a gombás rizottó!

Olíva- és kapribogyó

A sós, húsos bogyók használatával egyetlen saláta vagy tésztaétel sem lesz unalmas. Sőt, rostélyos és vadas ételekben ugyancsak megállják a helyüket!

Pirított hagyma

Akár otthon készíted és úgy teszed félre üvegben, akár a boltira esküszöl, ez a ropogós feltét sok ételnek ad extra (vajas) ízt és textúrát. Pizzára és levesekbe is kipróbálható alapanyag.

Tipp: Amiből csak lehet ,válassz fenntartható módon előállított és bio termékeket!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...