2022.03.02. 17:20:00 8475 271

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Halak csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fantáziadús és folyton álmodozó Halak csillagjegyűek szeretnek kísérletezni, de ebből általában akkor is valami jó sül ki, ha menet közben meggondolják magukat. A furcsa különcségek azonban csupa izgalmas és új ízvilágot képes előteremteni.

Karalábé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karalábé

A mai főzelék plusz desszert menüben egy ritkábban felhasznált zöldség, és egy extrán habos és könnyű édességhez kaphatsz kedvet.

Petrezselymes karalábéfőzelék vöröslencse fasírttal

A főzelékhez:

1000 g karalábé
1 l zöldség alaplé
só, ízlés szerint
1 csokor petrezselyem

A karalábét vágd kb. 1,5 x 1,5 cm) kockákra, és egy lábasban tedd fel főni a zöldségleves alaplével.
A petrezselymet tedd egy kisebb lábasban forró vízbe 1-2 percre, ezután add hozzá a sót és főzd félpuhára.
A karalábé és az alaplé felét tedd félre, míg a másik felét, valamint az egész csokor petrezselymet öntsd bele egy hőálló edénybe, pürésítsd botmixerrel. Ezt öntsd hozzá a félretett karalábé darabokhoz, végezetül pár perces melegítés előtt forrald is össze.

A fasírthoz:

80 g vöröslencse
2 ek. darált lenmag
40 g apró szemű (lehetőleg gluténmentes) zabpehely
1 gerezd fokhagyma
só, bors és fűszerpaprika ízlés szerint

A lencsét alaposan mosd át, majd tedd fel főni annyi vízzel, amennyi két ujjnyival ellepi. Ízesítsd meg ízlés szerint fűszerekkel majd főzd készre.
Add hozzá ehhez a zabpelyhet 5 percig hagyd hűlni. Alapos összekeverés után a masszát pihentesd további 10 percig.
Vizes kézzel formálj gombócokat és helyezd el ezeket sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 170°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt félidőben megforgatva süsd ropogósra.

Meggyes-habos pohárkrém

50 dkg meggy
2x1dl meggylé
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
250 ml görög joghurt
200 ml habtejszín
250 g mascarpone
fél citromból frissen reszelt héja

A meggylé felét két kanál cukorral forrald össze, majd alacsonyabb lángon sűrítsd szirupossá.
A meggy egyik felét magozd ki és turmixold le, ízesítsd meg ezt fahéjjal és a maradék meggylével.
Keverd habosra a joghurtot a cukorral, ezután verd fel a tejszínhabot is. A mascarponét habosítsd ki egy kevés citromhéjjal, végül ezt a két utóbbit forgasd össze úgy, hogy a kapott krém könnyű és habos maradjon.
A pohárkrém összeállítása: legalulra tegyél a turmixolt meggyből, majd szórj rá egész meggyet, végül a tejszínes krémet rétegezd a pohárba. Mindezt ismételd még egyszer. Díszítésként használj meggyet és egy keveset a meggyes szirupból.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...