2021.12.10. 13:14:37 7124 287

Receptjáték- Isteni előétel után jöhet egy gyors kókuszos csók
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karácsonyi receptjátékunkba Gina két gyorsan összedobható, igazi vendégváró receptet küldött nekünk. Próbáljátok ezeket elkészíteni ti is, és ne felejtsetek el szavazni, ha tetszenek!

Kókuszos csók- a kép csak illusztráció! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kókuszos csók- a kép csak illusztráció!

Gyors friss egészséges rágcsálnivaló, azaz Aperitif Kíria - Időtartam összesen kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók kb. négy személyre:

  • 1-2 baguette 250 grammos amennyiben két centis szeletekre vágjuk vagy

  • nyolc szelet toast kenyér, amit háromszögben vágunk

vagy esetleg - 4 nagy szelet félbe vágott búzakenyér

  • 50 - 100 gramm vaj

  • ízlés szerint, én szeletenként egy-egy préselt foghagymagerezddel számolok

  • 100-150 gramm reszelt parmezán vagy hasonló állagú kemény sajt

  • szeletenként két-két fekete olíva bogyó, tetszés szerint megfelezve vagy egyben

  • nyáron: szeletenként két-két nagy levél bazsalikom

  • télen, nyáron: frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A baguettet vagy kenyeret felszeleteljük, és párosával vagy négyesével a kenyérsütőben megpirítjuk, majd egy kendővel kibélelt kosárba tesszük, letakarva vagyis melegen tartjuk. A szeleteket megkenjük vajjal és a préselt fokhagyma gerezdekkel. Ráreszeljük a sajtot, meghintjük egy csipetnyi frissen őrölt fekete borssal, ízesítjük az olívabogyókkal meg a bazsalikom levelekkel. Nyáron egy finom száraz rozéval kínáljuk, de bármilyen száraz fehér- vagy vörösbor vagy akár fekete tea illik hozzá.

Gyors kókuszos csók - Időtartam összesen kb. 20 - 30 perc

Hozzávalók kb. négy személyre:

  • 400 gramm reszelt kókusz

  • 2-3 tubus 172 grammos sűrített tej, félzsíros, cukrozott

  • pici vaj a tepsi bekenésére VASTAGON

Elkészítés:

A kókuszreszeléket egy magas tálban összekeverjük a sűrített tejjel. Az első tubus adagját azonnal maradéktalanul bele lehet keverni vagyis kvázi egybe gyúrni. A második tubust óvatosabban belenyomni. Figyelve az állagát, mivel fél pogácsa nagyságú gombócokat formálunk a kezünkkel a keverékből. Vagyis arra kell ügyelni, hogy egy-egy gombóc (vagy más forma), jól összetapadjon és ne essen szét, azok után, hogy megformáltuk. A harmadik tubus csak készlet, ha esetleg a kókusz túl sok nedvességet szív fel és még nem áll össze masszának.

A tepsit vastagon kivajazzuk, és egyenként belehelyezzük a gombócokat úgy, hogy ne tapadjanak össze, általában két-két centi távolságra egymástól. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd kb. 20 percig sütjük addig míg halvány barnák lesznek. Frissen tálalva a legjobb, mivel később bepuhulnak.

Jó étvágyat !

Az eddig megjelent többi játékos által küldött recepteket ezekre a linkekre kattintva találod:

Narancsos, baconos, sajtos, aszalt szilvás csirkemell falatkák

Sajtos croissant

Chilis csirkeszárnyak

Almás-banános-diós kocka

Baconos kifli

Almás babakeksz

Fehér csokis gyümölcskenyér

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...