2023.03.05. 08:51:46 4383 165

Vitamindús tavaszi zöldségek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre indul a vitamin szezon! Persze azt már megszokhattuk, hogy a szupermarketek polcain idénytől függetlenül megtalálható szinte minden zöldség és gyümölcs. Azonban azt nem szabad elfelejtenünk, ha igazán vitaminban gazdag zöldségeket szeretnénk, akkor a hazánkban megtermelt szabadföldi zöldségeket érdemes fogyasztanunk. Íme két idénynövény, amelyet mindenképpen ajánlunk a nagy tavaszi megújuláshoz.

Ropogós retek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós retek

Retek

Márciusban talán az első hazai zöldségféle, amit fellelhetünk a piacokon. A szürkeség után kifejezetten jól esik a szemnek a friss, piros színben pompázó zöldség. Nem csak a látványa miatt érdemes venni belőle egy-két csokorral, hanem azért is, mert a retek egy igazi csodaszer lehet a tél végi fáradtság ellen. Ugyanis nagyon magas C-vitaminnal, vassal, folsavval és magnéziummal rendelkezik. Kiváló vízhajtó, májtisztító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A tél által keletkezett plusz kilók ellen is felveszi a versenyt, hiszen a magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést és ezáltal hozzásegít az eredményesebb fogyókúrához. A kén tartalma pedig kifejezetten jót tesz a megfáradt bőrnek, hajnak és körömnek. Érdemes belőle ilyenkor többet fogyasztani.

Medvehagyma

Egy igazi vitaminbomba. Hátránya, hogy manapság csak pár hétig elérhető, később miután a szezonja lefutott leginkább fagyasztva, vagy por formájában vásárolható meg. A medvehagyma fő hatóanyaga az allicin – ez az anyag a fokhagymában is megtalálható-, amely kifejezetten jó és természetes antibiotikumként működik. Többféle vírusra, baktériumra és gombára is hatásos. Tökéletes méregtelenítő hatással is rendelkezik, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot egyaránt. Tehetjük salátába, megfőzhetjük, pogácsát süthetünk belőle, lényegében bármilyen formában elfogyaszthatjuk.

Figyelem: Ha úgy döntünk, hogy mi magunk gyűjtjük be a természetből a medvehagymát, figyeljünk, mert a levelét könnyen össze lehet téveszteni a gyöngyvirágéval, amely mérgező növény. Ha megtépjük a levelét és megszagoljuk, sokkal könnyebben meg tudjuk különböztetni őket egymástól. Továbbá azt is érdemes tudni, hogy ha virágzik a medvehagyma, akkor már ne szedjük le.

Forrás: tudatosvasarlo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...