2016.09.05. 15:42:44 10357 266

Vigyázat, támad a kajakóma! – Vágj vissza neki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára Neked is ismerős a következő: a munkahelyi ebéd után elégedetten ülsz vissza az íróasztalod, állsz vissza a pult mögé és ugrasz neki a következő feladatodnak. Bő egy percig tart ez az állapot, hiszen utána alattomosan, minden jelzés nélkül lecsap Rád a kajakóma!

Kajakóma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kajakóma

Vagyis ha tehetnéd, azonnal rádőlnél az asztalra, esetleg a melletted ülő, álló, ugyancsak „kómaságban” szenvedő kollégád vállára és jóllakottan szuszognál ott egy órácskát. A finom ebéd után milyen jól is esne! Viszont a munkahelyed nem az a hely, ahol ezt megtehetnéd, úgyhogy sűrű ásítások közepette próbálsz koncentrálni a feladatodra. Embert próbáló, az egyszer biztos!

Ne hagyd magad!

Ha Te is unod már ezt az állapotot, a következő tippek segítségével felveheted a harcot a kómaság ellen!

Csak apránként!

Nagy és nehéz étkek helyett válassz inkább valami könnyűt, ám táplálót. Az ebéd legyen a főfogás, de ne egy étkezéssel akard bepótolni a hiányzó kalóriákat. Apróbb étkezésekkel előzd meg a farkaséhséget ebéd előtt, illetve után. Jó, ha magad gondoskodsz ezekről a harapnivalókról, nem pedig a büfé, közeli bolt csokikínálata előtt csábulsz el. Készíts tervet a hétre, úgy megkönnyítheted a dolgod!

Viiigyázz!

Ha vigyázban nem is kell állnod ahhoz, hogy elkerüld az ebéd utáni kajakómát, figyelj arra – amennyiben lehetőséged van rá – hogy ebéd után ne ülj le azonnal, hanem inkább állva dolgozz. Esetleg ha valamit el kell intézned a munkáddal kapcsolatban, és el kell hagynod az irodát, azt ilyenkor tedd meg, hogy mozogj kicsit. Ha evés után leülsz, a szervezeted pihenő üzemmódra kapcsol, az álmosság, fáradtság pedig menetrendszerűen érkezik.

A méret a lényeg!

Nem árt előre átgondolni mit is szeretnénk enni – persze, a legjobb, ha előre el is tudjuk készíteni, és kiadagolni magunknak. Ha erre nincs lehetőség, gondold meg alaposan, mi kerüljön a lehetőleg kisebb méretű tányérodra. Ha nagyobb méretű tányért választasz, esetleg beleeshetsz abba a hibába, hogy túl nagy adag étel kerül eléd, hiszen a normál mennyiségű étel szinte elveszik a hatalmas „edényen”.

A szünet tényleg legyen szünet

Ha ebédszünet, az nem csak azt jelenti, hogy akkor eszünk, hanem hogy arra a fél, szerencséseknek 1 órára „kikapcs” van. Vagyis minden, ami munka, az ilyenkor tűnjön el. A kollégákkal folytatott ebéd alatti, utáni csevej ne a munkáról, munkahelyi problémákról szóljon, válasszatok valami teljesen más témát. Ha lehet, az okostelefonok is szüneteljenek ilyenkor. Ez a rövid időszak tényleg szóljon a pihenésről, kikapcsolásról.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...