2020.11.14. 13:14:41 5490 132

Veszélyes diéták - fogyj óvatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időről-időre szembe találjuk magunkkal egy szuper ígéretesnek hangzó diétával. Sokszor, bár a módszer rövid távon tényleg működik, többet ártunk vele magunknak, mint használunk. Kerüljük a fogyókúrás étrendeket, amik veszélyt jelenthetnek az egészségünkre!

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

A fogyókúra, vagy diéta egy rövidebb időszakon át tartó, intenzív étrend módosítás, általában súlycsökkentésre kihegyezve. Nem összekeverendő az életmód váltással – ám elősegítheti egyik a másikat. Azonban óvatosnak kell lennünk, ha diétába fogunk. A legnépszerűbb fogyókúrás étrendek is jócskán rejtenek magukban kockázatot!

Zsírszegény étrendek

Míg a zsírokra egyébként nagy szüksége van a szervezetünknek, bizonyos súlycsökkentő étrendek mégis a zsír megvonására épülnek. Ez pedig azzal is jár, hogy elkezdünk csökkentett energiatartalmú élelmiszereket és light jelzővel ellátott termékeket vásárolni, amik azonban nem cukormentesek. Ha nem történik megfelelő zsírbevitel, a vér triglicerid-szintje megemelkedik, a HDL-koleszterin (a „jó koleszterin”) szint pedig csökken, ezért fokozattan kitetté válunk a szív-, és érrendszeri betegségekre és csökken a tesztoszteron szintünk is. Márpedig ez a hormon nem csak a férfiaknak fontos! Zsírszegény diéta mellékhatásaként sokszor előfordulnak bőrproblémák, hajhullás, gyengeség, vitaminhiány a zsírban oldódó vitaminokat érintve, romlik a csontösszetétel és az izmok is apadnak.

Bébiétel-kúra

A bébiételek aprócska gyermekeknek készültek, akiknek nyilvánvalóan teljesen más a tápanyag és ásványi anyag szükségletük, mint egy felnőtt embernek. Emellett pedig az állaguk sem tesz jót: felborítja a bélműködést és a fogak is alaposan legyengülnek, fogíny betegségek alakulhatnak ki, ha nem használjuk rágásra a fogainkat rendszeresen!

Káposztaleves diéta

A káposztaleves diéta elve azon alapul, hogy a káposzta, akárcsak az ananász, több energiát használ el a lebontása során, mint amennyit beviszünk vele a szervezetünkbe. Sajnos azonban nem emiatt fogyunk, és még csak nem is tartós az eredmény. Egyszerűen a kevés a kalóriabevitel okozza a súlycsökkenést, ám egyhangú és nem jelentős a tápanyagtartalom. Ezért az anyagcsere rövid fogyási időszak után lelassul és hiánybetegségek alakulhatnak ki.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...