2023.03.25. 11:04:46 5834 247

Vegyél magadhoz egy kis jókedvet! – Ételek, melyektől jobb kedvre derülsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába van vége (elvileg) a télnek, hiába próbálkozik már a Nap, hogy felvidítson minket a sugaraival és feltöltse a hideg évszakban kimerült energiaraktárainkat, azért még vannak napok, amikor a pesszimizmus és a melankólia lesz rajtunk úrrá. Szerencsére, mi tudunk rá megoldást: egyél!

Vidám hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám hangulat

Nem azt mondjuk, hogy habzsolj be egy tálca süteményt, vagy egyél meg 5 tábla csokit a kedvencedből. Egyrészt megterheled a gyomrodat, és attól lesz rossz kedved, másrészt ez előbb vagy utóbb makacs pluszkilók és egyéb betegségek formájában kiütközik majd.

Amikor az „örömevés” fogalma átértékelődik

Vannak olyan élelmiszerek, melynek fogyasztása pozitív hatással van a lelki- és mentális állapotunkra. A következőkből érdemes válogatnod, ha elkap az apátia így tavasz elején.

Gyümölcs, a kikerülhetetlen

Ha este már nem is fogyasztasz gyümölcsöt azok magas cukortartalma miatt, azért napközben érdemes megenni egy-egy banánt, epret, vagy bármit, amihez kedved van. Ha a mentális egészséged is fontos, a nagy energialöketet adó banán vagy ananász, illetve a magas antioxidáns tartalmú bogyósok, mint eper, málna és társaik lesznek a segítségedre.

Ha a bélrendszer nincs rendben…

… az kihathat akár a lelkivilágodra is. (És igen, fordítva is igaz: a beteg lélek akár a bélrendszert is megbetegítheti.) Érdemes odafigyelni a pre- és probiotikumok bevitelére, hogy a pocakod rendben legyen. Fogyassz joghurtot, kefirt! Vagy ha kerülöd a tejtermékeket, a savanyú káposzta is megteszi! Prebiotikumot találsz a hagymában, articsókában, cikóriában.

Nem csak az ízt adják!

Az olyan fűszerek, mint a chilli, vagy éppen a gyömbér finom és különleges ízt kölcsönöznek ételeidnek. Emellett egészségesek is, és fogyasztásukkor rengeteg endorfin szabadul fel szervezetünkben!

Fogyassz belőlük bőven!

A zöldségek testi és lelki egészségedre is igencsak jó hatással vannak. Vegyük csak például a spenótot, mely vasban, magnéziumban, és B12-vitaminban egyaránt gazdag!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...