2023.03.25. 11:04:46 5925 247

Vegyél magadhoz egy kis jókedvet! – Ételek, melyektől jobb kedvre derülsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába van vége (elvileg) a télnek, hiába próbálkozik már a Nap, hogy felvidítson minket a sugaraival és feltöltse a hideg évszakban kimerült energiaraktárainkat, azért még vannak napok, amikor a pesszimizmus és a melankólia lesz rajtunk úrrá. Szerencsére, mi tudunk rá megoldást: egyél!

Vidám hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vidám hangulat

Nem azt mondjuk, hogy habzsolj be egy tálca süteményt, vagy egyél meg 5 tábla csokit a kedvencedből. Egyrészt megterheled a gyomrodat, és attól lesz rossz kedved, másrészt ez előbb vagy utóbb makacs pluszkilók és egyéb betegségek formájában kiütközik majd.

Amikor az „örömevés” fogalma átértékelődik

Vannak olyan élelmiszerek, melynek fogyasztása pozitív hatással van a lelki- és mentális állapotunkra. A következőkből érdemes válogatnod, ha elkap az apátia így tavasz elején.

Gyümölcs, a kikerülhetetlen

Ha este már nem is fogyasztasz gyümölcsöt azok magas cukortartalma miatt, azért napközben érdemes megenni egy-egy banánt, epret, vagy bármit, amihez kedved van. Ha a mentális egészséged is fontos, a nagy energialöketet adó banán vagy ananász, illetve a magas antioxidáns tartalmú bogyósok, mint eper, málna és társaik lesznek a segítségedre.

Ha a bélrendszer nincs rendben…

… az kihathat akár a lelkivilágodra is. (És igen, fordítva is igaz: a beteg lélek akár a bélrendszert is megbetegítheti.) Érdemes odafigyelni a pre- és probiotikumok bevitelére, hogy a pocakod rendben legyen. Fogyassz joghurtot, kefirt! Vagy ha kerülöd a tejtermékeket, a savanyú káposzta is megteszi! Prebiotikumot találsz a hagymában, articsókában, cikóriában.

Nem csak az ízt adják!

Az olyan fűszerek, mint a chilli, vagy éppen a gyömbér finom és különleges ízt kölcsönöznek ételeidnek. Emellett egészségesek is, és fogyasztásukkor rengeteg endorfin szabadul fel szervezetünkben!

Fogyassz belőlük bőven!

A zöldségek testi és lelki egészségedre is igencsak jó hatással vannak. Vegyük csak például a spenótot, mely vasban, magnéziumban, és B12-vitaminban egyaránt gazdag!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.