2023.01.16. 17:46:05 7101 309

Varázsolj tavaszt az otthonodba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár még sokat kell várnunk a valódi tavaszra, de a lelkünk már nagyon vágyik a melegre és a sok zöldre, a természetre, a napsütésre. Szerencsére most, az enyhe télnek köszönhetően többet süt a nap, de ez nem helyettesíti a növények üde és pihentető zöld színkavalkádját. A jó hírünk azonban az, hogy a saját lakásunkban körülvehetjük magunkat olyan szépségekkel, amelyek minden téren a tavaszra emlékeztetnek bennünket.

Téli virág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli virág

A boltokban már kaphatók a tavasz első hírnökei. Hagymás növényekből számos elérhető. Az ezer színű primulák is megjelennek. Akinek pedig kertje van már ott is találhat növényeket, amelyekkel megteremtheti a tavaszi hangulatot a lakásban.

A frissen vágott ágak, növények is szépen kibontják már leveleiket a meleg lakásban. A barkaágak önmagukban is nagyon jól mutatnak egy dekoratív vázában, de megbolondíthatjuk más növényekkel, zöldekkel is a kompozíciót. Ha már elég szép ducik a kis bimbók, akkor alig pár nap alatt ki is nyílnak, nem kell sokáig várakozni. Vízben és víz nélkül is sokáig szép marad a csokor. Január közepétől a téli jázmin sárga virágai gondoskodnak a lakásban a tavaszról, ezeket az ágakat szintén bimbós állapotban lehet levágni. Vázában 2-3 nap alatt kinyílnak a lakásban és egy hétig is szépek.

Néhány hét múlva a japán birs és a különböző gyümölcsfák rügyei is megduzzadnak. Ilyen állapotban már alkalmasak lesznek a lakásban való virágoztatásra. A családi házak kertjeiben itt-ott már megjelentek a hóvirágok, a tavasz első hírnökei. Ha a lakásban helyezzük őket cserépbe, a kis növények mindenkinek mosolyt fognak csalni az arcára. Azt jó ha tudjuk, hogy a hóvirág természetes élőhelyén védett növény, de kertészeti árudákban kapható és így már bátran elültethetjük őket saját örömünkre.

A nárcisz és a jázmin is csodás illatfelhőt tud már varázsolni a lakótérben ilyenkor. Vízben is lehet virágoztatni, de arra figyelnünk kell, hogy csak a gyökerek érjenek a vízbe, a hagymák ne. Be tudunk szerezni olyan virágoztató vázát, amelynek a szája széles, de leszűkül az alja felé, így meg tudja tartani a megfelelő helyzetben a hagymát. Az amarillisz is a tavaszimádók nagy kedvence. Csodásan mutatnak a virágai, valódi ékei lesznek az otthonunknak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...