2022.05.21. 08:27:48 7069 243

Van új a nap alatt! – Paradicsomleves mangóval
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha paradicsomleves, akkor sokunknak az iskolai menzák betűtésztás változata jut az eszébe, amit vagy nagyon jól csináltak, és imádtuk, vagy nagyon félrenyúltak a készítésekor, és egy iskolányi gyereket lehetett vele kikergetni a világból. Nos, ennél a verziónál ez biztos nem így lesz!

Paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom

Ha a paradicsom mellett még mangórajongó is vagy, ezt a levest neked találták ki! Szedd össze ezeket a hozzávalókat, és készítsd el a mangós paradicsomlevesedet, alig negyed óra alatt!

Bevásárlólista a mangós paradicsomleveshez:

  • 20 dkg mangó

  • 2 db hagyma

  • 4 dl paradicsomlé

  • 4 dl zöldséges alaplé

  • 40 dkg sárgarépa

  • 2 dkg szárazabb sajt

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 15 gramm friss gyömbér

  • só, bors, cayennebors

A hagymát, gyömbért pucoljuk meg és olajon pároljuk üvegesre. Erre mehet az alaplé és a paradicsomlé, amit sóval és cayenneborssal ízesíthetünk. Forraljuk fel az egészet, majd tegyük bele az előzőleg megpucolt, vékony hasábokra vágott, vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszelt répát. Lefedve főzzük 5-6 percet. A mangót közben pucoljuk meg és kockázzuk fel. Tegyünk hozzá néhány kanál levest és pürésítsük. Most az egész püré mehet a levesbe, amit ízesíthetünk még egy kis sóval, borssal. Ha igazán krémesre szeretnénk, az egész levest is pürésíthetjük, hogy a répa is pépes legyen. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!