2017.07.12. 14:59:48 12319 346

Vágj bele most! - 15 tipp, amivel lendületbe hozhatod a fogyókúrád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyári fogyókúrához hoztunk ötleteket nektek, melyeket akkor is javaslunk, ha éppen nem akartok erőteljesen diétázni, fogyókúrázni, de azért ügyelnétek az alakotokra. Ha úgy akarod, akkor élvezetes is lehet a fogyás, és ehhez nyújt segítséget ez a 15 tippecske.

Futás a szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Futás a szabadban

Életmód váltóknak vagy az egészségesebb életmódra törekvőknek is csak ajánlani tudjuk a következő 15 tippet, melyek a legjobbak a goodhousekeeping.com dietetikusok és kutatások segítségével összeállított fogyókúrás tanácsai közül.

1. Kezdd a napot ivással!

No, nem pálinkára gondolunk, hanem a jó öreg vízre. Ha folyadékpótlással indítod a napot, és hidratálod magad azzal már megalapozod a jó kezdetet.

2. Súlyzózz!

Az erőnléti edzéssel több kalóriát égethetsz el, mint a kardióval! Kis kézi súlyzókkal otthon is dolgozhatsz, és gyors vágányra állíthatod a fogyókúrát.

3. Egyél grillezett zöldségeket

A grillezéshez nem kell (annyi) olaj, és finomabbak még a zöldségek is, így jó választás fogyókúrához ez az elkészítési mód.

4. Egyél halat

A vöröshúsok helyett most válaszd a tengeri halakat, melyek soványabb fehérje források, viszont tartalmaznak omega-3 zsírsavat. Grillezd, vagy süsd meg alufóliában!

5. Add meg a módját!

Amikor eszel, akkor mindig add meg a módját! Teríts meg magadnak, használj csinos tányérokat stb. Ez majd emlékeztetni fog arra, hogy lassíts a tempón, és jobban megválogasd, hogy mit eszel. Ráadásul élmény lesz minden étkezés, és talán nem fogod olyan nagyon szívásnak érzeni a fogyókúrát.

6. Pihenj többet!

A fogyókúra stresszel jár! Ezt kár tagadni... Éppen ezért egy kicsit figyelj oda jobban arra, hogy elegendő pihenéshez juss, relaxálj egy kicsit mindennap, hogy ne legyél még ingerültebb...

7. Igyál tejeskávét!

A reggelidhez fogyassz el egy kis cukor nélküli, sovány tejjel elkészített tejeskávét, ami fehérje tartalmával jól kiegészíti a fogyókúrás reggelidet, és fel is dob egy kicsit.

8. Adj hozzá egy kis zöldséget minden fogáshoz!

Minden egyes étkezéskor egyél zöldséget is, tízóraira és uzsonnára pedig gyümölcsöt. A reggeli omlettbe mehet egy kis spenót levél és paradicsom, az ebédhez egyél salátát vagy grillezett zöldségeket a vacsorához pedig párolt zöldséget. A szendvicsekbe minden alkalommal kerüljön uborka, salátalevél vagy paprika és így tovább... A tápanyagokban és rostokban gazdag zöldségek egészségesek, és telítenek is.

9. Ne nézz tévét!

A nyári esték szóljanak másról! Ne a televíziózás legyen a program. Tekerjetek be a belvárosba, sétáljatok egyet a környéken, menjetek el úszni - rengeteg lehetőség van mozgásra munka után is az edzőtermen kívül is. Ezek ráadásul szórakoztatóak is, főleg, ha a pároddal vagy a barátaiddal együtt művelheted.

10. Egyetek a konyhában/étkezőben!

Ha előző tanácsunk szerint kihagyod a tévézést, akkor ez a tipp felesleges, ám, ha a tévézés marad, akkor legalább a tévé előtti nasiról mondj le, és csak a konyhában vagy az étkezőben egyetek. A vacsorát ott szolgáld fel, így elkerülhetitek az ész nélküli rágcsálást.

11. Nézd meg a címkét!

Lehet, hogy eddig mindennapi vendég volt nálad a gyümölcsjoghurt vagy a müzliszelet, de ezek több kalóriát tartalmaznak, mint gondolnád. Olvasd el a címkéket, vesd össze a termékeket, és válassz tudatosan, a célodnak (fogyás!) megfelelően.

12. Hagyd abba a rágózást!

Igaz, a rágózással egy kicsit el tudod terelni a gondolataidat az édesség utáni vágyadról, ám az édesítőszer tartalma van, akit puffaszt. Ha te is abba a táborba tartozol, akit puffasztanak a különböző édesítőszerek, akkor hanyagold a rágót.

13. Intervall edzés

Az intervall vagy intervallum edzés annyit tesz, hogy például a szokásos kocogásba beiktatsz néhány egy perces sprintet. Így váltakoznak a nyugodt, kocogós és a gyors szakaszok. Futás, úszás, kerékpározás vagy akár az aerobikozás is végezhető így. Ezzel a technikával több kalóriát égethetsz el, mintha monoton edzésmintát követnél, ugyanakkor nem terhel meg annyira, mintha végig erőltetett menetben nyomnád.

14. Válts cukormentesre!

Amiből csak lehet a natúr változatot részesítsd előnyben, tehát: natúr joghurt, ízesítetlen ásványvíz, cukormentes tea, kávé. A gyümölcsleveket inkább magadnak készítsd el frissen. A főzéshez ne használj cukrot, a sütik helyett egyél gyümölcsöt, mely ugyan tartalmaz gyümölcscukrot (és ennyi cukorkára azért szükség is van), de hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat is ad a szervezetednek.

15. Néha bűnözz!

Ha minden szabályt betartasz, sportolsz és az étkezésre is odafigyelsz, akkor 200 kalóriányi kényeztetés bele kell, hogy férjen a napodba. Ezt érdemes esetleg uzsonnára elfogyasztani. 5-kor egy fagyi, vagy jöhet az előbb emlegetett gyümölcs turmix formájában? :)

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...