2018.12.28. 16:14:28 10301 284

Űzd el a macskajajj-t! – Egyszerű tippek, hogy könnyebben túléld a másnapot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szilveszterkor általában az is koccint egy pohár pezsgővel, aki amúgy kerüli az alkoholt. Hiszen az óév vége, és valami új kezdete azért nyomós ok egy korty ital elfogyasztására. Persze, a legtöbben nem állnak meg egy kortynál, hanem – akár szánt szándékkal, akár véletlenül – rendesen felöntenek a garatra.:-)

Másnap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Másnap

Ha az a csúnya másnap nem lenne, talán nem is lenne ezzel semmi gond. De fejfájással, émelygéssel kezdeni az új évet…? Hát, az nem valami jó dolog! Ha a következőkre ügyelsz, talán könnyebben megúszhatod, de legalábbis könnyebben átvészelheted az új esztendő első óráit, napját.

Hm, ne igyál!

Naná, hogy a legegyszerűbb úgy lenne elkerülni a másnapot, ha egyszerűen nem fogyasztanánk alkoholt. Mivel ez nem, vagy csak igen nehezen kivitelezhető:-), így legalább arra jó lenne figyelni, hogy ne keverd a különböző alkoholos italokat. Ha lehet, a „rövideket” kerüld is el!

Igyál!

A bulin arra ügyelj, hogy az alkoholos pohár mellett mindig legyen nálad egy vízzel teli pohár is, amiből aztán szorgosan kortyolgatod az alkoholmentes nedűt, legjobb esetben vizet. A hidratálás másnap is nagyon fontos, mindenképpen pótold az alkohol hatására „kiürült” folyadékot!

Ne feledkezz meg erről sem!

Ha valamikor is bűntelenül ehetünk, nassolhatunk, az az időszak bizony a szilveszter, az új év első napja! Ilyenkor szinte kötelező a picit nehezebb falatok fogyasztása, hiszen szervezetünk jobban bírja az alkohol fogyasztása miatti terhelést is, könnyebben regenerálódik. Kell az energia!

Cukor? Inkább kerüld el!

Ha már az előző este is kerülted a cukros italok fogyasztását, akkor nagyon jól cselekedtél, hiszen ezzel sem terhelted a szervezeted feleslegesen! Másnap is inkább vízzel hidratálj, arra van inkább szüksége a testednek, nem a mérhetetlen mennyiségű cukorra!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.