2022.07.16. 15:20:55 7560 286

Unod a vízivást? Próbáld ki ezeket a frissítő italokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vitaminok pótlása minden évszakban fontos, ez tagadhatatlan. A nagy tavaszi vitamin durranás után kissé lecsillapodik ugyan a lelkesedésünk és már nem tulajdonítunk ennek túl nagy jelentőséget, de ez bizony nagy hiba. Nyáron is rendkívül fontos a tiszta víz mellett az olyan folyadékpótlás, amiben megfelelő ásványi anyagok és vitaminok találhatóak. A legegyszerűbb és természetesen a legfinomabb is, ha ezeket teljesen természetes gyümölcsökből és zöldségekből, frissen készítjük. Mivel nyáron ebben nincs hiány remekül elereszthetjük a fantáziánkat és bátran kísérletezhetünk is. Nézzük, milyen vitamindús frissítő italokat készíthetünk.

Epres frissítő ital - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres frissítő ital

Spenót, banán és lime turmix

Egy kis adag spenót elfogyasztásával rendkívül nagyot dobhatunk szervezetünk energiaszintjén. A kedvelt zöld levelek a legfontosabb ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmazzák, így ne sajnáljuk az italból őket. Keverjünk össze 350 ml vizet, három banánt, egy csomag spenótlevelet és fél lime levét. Turmixoljuk össze és már fogyaszthatjuk is.

Fekete áfonya, banán, citrom és zeller

Kevesen tudják a fekete áfonyáról, hogy nem csupán isteni finom, de nagyon egészséges is, mert erősíti az immunrendszert, illetve látásunkat erősítő vitaminokat is tartalmaz. Az egészséges házi italhoz két banán, három evőkanál áfonya, 1/3 citrom leve, 2-3 zellerszár és egy pohár víz kell a turmixgépbe.

Uborka, saláta, citrom és méz

Ez az ital nemcsak nagyon egészséges, a méregtelenítés is nagyon fontos, de annyira ízletes, hogy szinte boldoggá teszi azt, aki fogyasztja. Az uborka erős méregtelenítő hatása ebben az italban egyesül a saláta gazdag E-vitamin tartalmával. A nagy marék salátalevélhez egy közepes uborkát, egy fél citrom levét, egy pohár vizet és egy kanál mézet keverjünk.

Gyömbér, spenót, alma és méz

Ez a keverék igazi bajnok az italok között. A gyömbér nagyon erős gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz és gazdag vitaminokban. Nem csak télen esik jól a szervezetnek! Kifejezetten érdes, fanyar, csípős ízével rendkívül jól frissít hőségben is. Sokkal jobban oltja a szomjat ilyenkor, mint a nála sokkal édesebb gyümölcsök. Keverjük össze a reszelt gyömbért két nagy marék spenóttal, két almával, két teáskanál mézzel és egy kis vízzel. Megelőzésként, de megfázás esetén gyógyító italként is kiváló. A citrom itt is opcionálisan hozzá adható.

Kivi, körte, vagy alma, petrezselyem és banán

A kivi igazi sztár a gyümölcsök között, hiszen rengeteg féle hasznos vitamint tartalmaz, mint például C-, A- és B-vitaminokat, továbbá olyan fontos ásványi anyagokat, mint a kalcium, a magnézium, a kálium és a foszfor. Ennek az italnak az elkészítése is egyszerű. Kell hozzá egy kivi, egy nagy édes körte, aminek már már itt is a szezonja, de almával is helyettesíthetjük, egy nagy csokor petrezselyem, egy fél banán, valamint két és fél deci víz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...