2019.12.20. 17:12:05 10042 289

Ünnepek, nagy kajálások, plusz kilók! – De miért kell, hogy így legyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha beköszönt a tél, és vele együtt tulajdonképpen a nagy kajálások hónapja, szinte automatikusan jön a plusz kilóktól való félelem érzése is. Hiszen a Mikulás látogatásával szinte automatikusan elindul a „Csak még egy kocka csoki”, „Ez a szaloncukor nem árthat”, „Jajj, nem jön rám!” mondatok körforgása.

Ünnepi vacsora - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ünnepi vacsora

Mert sajnos, vagy nem sajnos, a december egy evős hónap. Szinte kötelezőnek tartjuk a felhalmozódott csokimikulások elpusztítását, a karácsonyi maradékok azonnali eltűntetését. No, és persze, a téli ünnep előtt hetekkel elkészített mézeskalácsot sem árt folyamatosan kóstolgatni. Így aztán januárra szépen kikerekedünk, aminek már nem örülünk annyira, mint az alig néhány hete elfogyasztott sütihalmoknak.

Van megoldás, hogy ez idén ne így legyen?

Hát persze, csupán egy kis tudatosságot kell vinnünk a dolgokba!

Így éld túl az ünnepi evészetet – plusz kilók nélkül!

  • Már az ünnepi menü összeállításánál figyelj! Ugyan a rokonoknál, barátoknál tett látogatás alatt nem válogathatsz, otthon kerüljön egészségesebb fogás az asztalotokra! Készüljön a főfogás pulykából, vagy éppen legyen a főétel hal! Ha a húsleves nem maradhat ki ebből a menüsorból sem, pakold tele zöldségekkel, és az alapja legyen pulyka vagy csirke!

  • Minél színesebb, annál jobb! Nem fontos a hagyományos köretekhez ragaszkodnod! Idén próbáld ki a kölest, quinoát, vagy éppen a hajdinát! De egy szuper, színes saláta is jó választás lehet a hús mellé!

  • Desszert? Jöhet! Természetesen nem érdemes kihagyni azokat a finomságokat, amelyeket csak ilyenkor készítünk! Ám érdemes mértéket tartani! Nem kell degeszre ennünk magunkat a bejgliből, süteményekből!

  • Bővítsd a repertoárt! Ahogy a főfogásoknál, úgy a desszerteknél is változtathatsz idén a szokásokon, választhatsz valami könnyűt, egy finom gyümölcssalátát például.

  • Ne lustulj el az ünnepek alatt sem! Tudjuk, hogy ez a pihenés időszaka is, de azért napi 30 perc mozgást be tudsz iktatni! Egy könnyű séta ebéd után, vagy ha éppen alkalmas a terep, egy hócsata vagy szánkóparty is megteszi!

  • Ne hanyagold a folyadékpótlást sem! Csillapítsd a szomjadat hideg ásványvízzel, citrommal ízesített vízzel.

  • Fűszerezz! De ha lehet, idén próbálj ki olyan fűszereket is, melyek jó hatással lehetnek az emésztésedre, egészségedre! Desszertekhez használj fahéjat, mely az anyagcserédre lehet jó hatással, illetve a csökkenti a vércukor- és koleszterinszintedet! A főételekhez érdemes használnod olyan fűszereket, mint a kapor, vagy a kömény, melyek szintén az emésztésedet segíthetik.

Forrás: kamaszpanasz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...