2021.03.13. 17:51:32 12555 341

Újramelegített sült krumpli - ettől lesz friss és ropogós másodszor is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig akad bárki, aki ne szeretné a sült krumpli valamelyik formáját. Sokszor csak úgy önmagában is eleszegeti az ember, akár a strandon, akár otthon, vagy a gyorsétteremben. Ha kihűl? Akkor viszont kuka. Vagy kutya. Pedig van jó módszer az újramelegítésre!

Sült burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült burgonya

Míg a másnapos pizza a másnapos ember legjobb barátja, a megmaradt sültkrumpli nem kell senkinek. Még ha futtatod is pár kört a mikróban, az állaga szottyadt lesz, rosszabb esetben kissé meg is szíjasodik, rágóssá válik. Ha nem akarod, hogy a sültkrumplid a kutya vacsorája legyen, ezekből a módszerekből használd valamelyiket a felfrissítésére! A megmaradt főtt tésztára is van mentő ötletünk, amit ide kattintva találsz meg!

Grillfokozatra kapcsolva

Legyen szó akár mikrohullámú, akár rendes sütőről, a grill fokozat aranyat ér, ha sült krumpliról van szó. Minél közelebb helyezd el a rácsot a fűtőszálhoz, bélelj ki egy tűzálló edény alufóliával és terítsd bele a sült burgonyát. Két ütemben melegítsd: félidőnél forgasd át a krumplit, hogy egyenletesen érje a hő. Figyelj rá, hogy a mikrohullámú sütőbe kizárólag akkor tegyél alufóliát, ha meggyőződtél róla, hogy a mikrohullám nem, csak és kizárólag a grill funkció lett beállítva. 5 perc előmelegítést követően 4-5 perc alatt átmelegszik az étel.

Enyhe újrasütés, serpenyőben

Egy nagy serpenyőbe tegyél 2 evőkanálnyi olajat és forgasd bele a burgonya hasábokat. Kezdd melegíteni, de továbbra is figyelj a folyamatos forgatásra. Ha úgy látod, hogy egyenletesen megpirult, készen vagy. A folyamat valamivel időigényesebb és kényelmetlenebb, mint a mikrózós módszer, hiszen egyszerre csak kis adagokat tudsz elkészíteni úgy, hogy csak egyetlen réteg legyen a serpenyő alján. Azonban megéri a fáradozást, mert a végeredmény ropogós.

Hagyományos sütőben

Az egyik legjobb praktika, hiszen a serpenyőssel ellentétben nem lesz olajos a végeredmény. Azonban itt hosszabb idővel kell számolnunk, már azért is, mert a sütőt elő kell melegítenünk 220 Celsius fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával (sütőpapír is ugyanilyen jó), és egy rétegben terítsük rá a megmaradt hasábburgonyát. 20-25 perc alatt ismét szépen átsül, roppanós lesz, akár a friss. Picit fűszerezni is ér, mielőtt a tepsibe tennénk, de ne felejtsük el, hogy egyszer már kapott ízeket a krumplink.

Forrólevegős fritőz

A modern konyhai kütyü a legtöbb kisütős étel elkészítését is egészségesebbé és gyorsabbá teszi, tehát nem csak a „másodkézből” sültkrumpli esetén érdemes bevetni. Ilyenkor azonban mindenképp vegyük elő, ha rendelkezésre áll otthon, mert ez a legrövidebb idő alatt legjobb eredménnyel járó újra melegítés eszköze. 180 Celsius fokra néhány perc alatt előmelegítve dobjuk be a burgonyát és hagyjuk is ott szűk 5 perc erejéig. Az eredmény olyan lesz, mintha épp most adták volna ki a gyorsétterem pultjából!

Újrahasznosítás új ételként

Ha vékonyra szelt burgonyáról van szó, akkor próbáld ki ezt a portugál tőkehalas receptet>>

Forrás: sobors.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...