2018.05.08. 17:13:21 13631 375

Újra divat a patchwork, csak most épp nem a takarón!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Patchwork szirmok, ez is lehetne az újjáébredő folton folt őrület jelszava. Nagyanyáink takarói adhatták az ihletet a 2018-as tavaszi és nyári divatszezon megalkotóinak, ugyanis a női ruhák különböző virágminták összemixeléséből születnek újjá.

Patchwork - foltvarrás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Patchwork - foltvarrás

Az örökéletű virágok csődülete az év eme szakaszán nemcsak a virágágyásokban, hanem a divattervezők kifutóin is szembejönnek velünk. Azonban a tervezők nem állnak meg a kis négyzetek összedolgozásánál, hanem különböző alakzatok, sávok illetve „cafrangok” kapnak helyet a kollekciókon.

A hatás pedig mindamellett, hogy észvesztően bohém, nőies és könnyed marad.

Louis Vuitton természetesen egyéb úton halad, de más divattervezők munkáit górcső alá tudjuk venni a trend teljes megismeréséhez. A patchwork technikával előszeretettel dolgozik például Peter Pilotto, Kenzo és Christopher Kane is.

A virágminta szinte mindenféle formában és színben előbukkanhat most a kirakatokban: japán virágok, tapétahatású nyomatok és átmosott pasztell kivitelben szintén találkozhatsz idén vele. Azonban a virágmintákat nemcsak egymás mellett használják fel, bájosan mutatnak együtt más mintákkal, mint például apró pettyes anyagokkal.

Patchwork - szoknyaPatchwork - szoknya

S hogy miféle ruhadarabokra terjed ki a trend? Leginkább a félvállas, pántos és hosszú ujjú maxi ruhákra, azonban magas nyakú (viktoriánus) mini ruhák is készülnek patchwork kivitelben.

A trend legjobb hozadékának mindenképpen az tekinthető, hogy az erős minták, textúrák és színek párosításával bátrabban és stílusosabban kifejezhetjük egyéniségünket.

Amennyiben követnéd ezt a divatot, természetesen nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod, a dizájner darabok hatására készült kollekciók elérhető áron megtalálhatóak lesznek a nagy bevásárlóközpontok polcain. A tavalyi ajánlásoknak megfelelően a kevert virágmintás darabokat ugyanúgy felveheted farmeranyaghoz a mindennapokban, ám bőrhatású kabáthoz is jól mutatnak, ha vagányabb kinézetre vágynál.

Forrás: independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!