2018.05.08. 17:13:21 12445 374

Újra divat a patchwork, csak most épp nem a takarón!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Patchwork szirmok, ez is lehetne az újjáébredő folton folt őrület jelszava. Nagyanyáink takarói adhatták az ihletet a 2018-as tavaszi és nyári divatszezon megalkotóinak, ugyanis a női ruhák különböző virágminták összemixeléséből születnek újjá.

Patchwork - foltvarrás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Patchwork - foltvarrás

Az örökéletű virágok csődülete az év eme szakaszán nemcsak a virágágyásokban, hanem a divattervezők kifutóin is szembejönnek velünk. Azonban a tervezők nem állnak meg a kis négyzetek összedolgozásánál, hanem különböző alakzatok, sávok illetve „cafrangok” kapnak helyet a kollekciókon.

A hatás pedig mindamellett, hogy észvesztően bohém, nőies és könnyed marad.

Louis Vuitton természetesen egyéb úton halad, de más divattervezők munkáit górcső alá tudjuk venni a trend teljes megismeréséhez. A patchwork technikával előszeretettel dolgozik például Peter Pilotto, Kenzo és Christopher Kane is.

A virágminta szinte mindenféle formában és színben előbukkanhat most a kirakatokban: japán virágok, tapétahatású nyomatok és átmosott pasztell kivitelben szintén találkozhatsz idén vele. Azonban a virágmintákat nemcsak egymás mellett használják fel, bájosan mutatnak együtt más mintákkal, mint például apró pettyes anyagokkal.

Patchwork - szoknyaPatchwork - szoknya

S hogy miféle ruhadarabokra terjed ki a trend? Leginkább a félvállas, pántos és hosszú ujjú maxi ruhákra, azonban magas nyakú (viktoriánus) mini ruhák is készülnek patchwork kivitelben.

A trend legjobb hozadékának mindenképpen az tekinthető, hogy az erős minták, textúrák és színek párosításával bátrabban és stílusosabban kifejezhetjük egyéniségünket.

Amennyiben követnéd ezt a divatot, természetesen nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod, a dizájner darabok hatására készült kollekciók elérhető áron megtalálhatóak lesznek a nagy bevásárlóközpontok polcain. A tavalyi ajánlásoknak megfelelően a kevert virágmintás darabokat ugyanúgy felveheted farmeranyaghoz a mindennapokban, ám bőrhatású kabáthoz is jól mutatnak, ha vagányabb kinézetre vágynál.

Forrás: independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!