2023.05.09. 09:30:00 7283 249

Újhullámos szabadidő: Íme, ezek most a felkapott hobbik!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó idő érkezése aktívabbá teszi a legtöbb embert, és már nem elégíti ki az igényeket a sorozatnézés akkor sem, ha esetleg egy kiadós zápor elől kell ideiglenesen bemenekülnünk. Természetes módon megélénkül az érdeklődés a közösségi és főként kültéri szórakozási lehetőségek iránt, amik közé a hobbinkhoz passzoló is bekerül.

Hobbifestés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hobbifestés

A szabadidős tevékenységek között van megnyugvást hozó, a mindennapokból kikapcsoló, annak, aki megunta a pörgést, vagy éppen fordítva: aki ülőmunkát végez, szívesebben mozdul meg a szabadidejében. Ha te még mindig a személyiséged és az élethelyzeted kettősének leginkább megfelelő hobbit keresed, nézz körül, mások mivel töltik kikapcsolódás céljából az idejüket!

A mai napig népszerű szabadidős tevékenységek

Kérdezz csak körbe az ismerőseid között, hogy mivel töltik a szabadidejüket és nyugodtan pipáld ki képzeletben az alábbi felsorolás elemeit.
Az utóbbi évek karanténos időszakai nem igazán engedtek teret a négy falon kívül tölthető szabadidőnek, így egyénileg, otthon tölthető alkotó tevékenységgel rengetegen kezdtek el foglalkozni.

Kézműves tevékenységek

A koncentrációt igénylő, alkotó tevékenységek első csoportja kétséget kizáróan a kézműveskedés: varrás, horgolás, kötés, ékszerkészítés és makramézás – csupán néhány a hölgyek legkedveltebb hobbijai közül, amit most már kiscsoportban is űzhetnének, ha szeretnének.

Művészeti tevékenységek

A stressz és a szorongás kezelésének céljából olyan tevékenységek ajánlottak, mint a festészet, a különböző rajztechnikák segítségével történő alkotás vagy a zenélés. Ha a kreatív vonalat nem találjuk elég mozgalmasnak, sajátítsunk el egy egyéniségünkhöz passzoló táncstílust!

Gasztronómiai tevékenységek

Az elmúlt években számos olyan gasztronómiai tevékenység is új lendületet kapott, mint például a főzőtanfolyamok, a borkóstolók vagy idegen kultúrák desszertjeit górcső alá rakó sütikészítő délutánok, hogy a sokszor emlegetett otthoni kenyérsütésről ne is beszéljünk.

Sporttevékenységek

Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek az olyan sportágak, amikből a hétköznapi emberek számára is rendeznek versenyeket: a futásnak, a kerékpározásnak, az evezős sportoknak és a hegymászásnak szintén egyre többen hódolnak a konditermi edzések és aerobic foglalkozások mellett.

A legutóbbi időszakban újonnan felkapott hobbik

Az elmúlt években számos új hobbi és szabadidős tevékenység jelent meg, egyrészt a technológiai fejlődés és a különböző kultúrák elterjedésének köszönhetően, másrészt az emberi leleményeségnek hála.

Városi kertészkedés

Az úgynevezett városi kertészkedés az otthoni kertészkedést takarja városi környezetben. Úgy van, az olyan városi kertészkedők is tudnak különböző növényeket termeszteni, akiknek egy talpalatnyi kertjük sincs. Ők az erkélyeket, a teraszokat és az ablak párkányokat veszik birtokba. Ahol van lehetőség rá, közösségi kertek gondozásába is csatlakozhatunk.

Utazás

Mikor vált az utazás évi egyszeri pihenési és feltöltődési igény helyett hobbivá? Milyen jól is teszik azok, akik kihasználva a lehetőségeket, egyre több helyet és kultúrát fedeznek fel! Természetesen ez egy olyan hobbi, amihez nagyfokú nyitottság szükségeltetik, hogy rendszeresen élhessünk vele az időbeli és pénzügyi keretünk adta lehetőségek mellett.

Kreatív írás

Talán a naplóírásból válhatott ki önálló hobbivá a kreatív írás, amely során a tollat, akarom mondani a klaviatúrát ragadók alkotnak saját történeteket különböző irodalmi műfajokban (esszé, vers, novella vagy akár regény) – akár a saját, akár a nagyközönség szórakoztatására.

E-sport

Bevallom, az elektronikus sport nálam kicsit kilóg a sorból, és nem is igazán tudom hova tenni, de mások biztosan nem ülnek min. napi 8 órát képernyő előtt, és jól esik nekik az ilyesmi…
A videojátékok versenyszerű játéka egészen odáig nőte ki magát, hogy a játékosok egész nagy, nemzetközi versenyek keretein is megmérkőzhetnek egymással (online vagy személyesen). ezekre az eseményekre természetesen sokat kell gyakorolni.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…