2017.12.06. 18:09:10 10325 269

Új játék a családban – De hol legyen a helye?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, ilyen még soha nem volt, de idén már körülbelül október közepén (ha nem előbb) azon gondolkoztunk, mi lenne a legideálisabb ajándék karácsonyra a mi 1,5 éves nagyfiunknak. Jobban mondva ajándékok, hiszen sejtettük, hogy nagy valószínűséggel család többi tagja nevében is mi vásárolunk majd.

Játékok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Játékok

Így is lett, végülis mi tudjuk, mi az, amire szüksége van az apróságnak. Ugyan több utánajárással járt a dolog, de megéri, hiszen így biztosan nem kapja meg kétszer, vagy többször ugyanazt, és a nagy szeretettel vásárolt, adott, ám korához, képességeihez, érdeklődési köréhez nem passzoló játékok tömkelege sem áraszt majd el minket. Viszont ha jönnek az újak, a régieknek itt a „nyugdíjazás”. Vagyis helyet kell(ene) keresnünk az új játékoknak. De mégis hogyan érdemes nekiállni?

Szelektálj!

Bizonyos időközönként, de főleg ajándékozós ünnepek előtt, érdemes megválogatni a gyerkőc játékait. Mi az, amit használ még, és mi az, amit már szinte a kezébe sem vesz, illetve mi az, ami működőképes. A törött, szétesőben lévő darabokat már nem biztos, hogy érdemes tartogatni, hiszen balesetveszélyesek is lehetnek ezek a törött részek: megvághatják magukat, vagy egymást a kicsik, vagy le is nyelhetik a letört darabkákat. Szóval, egy kis szelektálással a régi, már nem használt holmik kikerülnek a játékos dobozból, hogy helyüket átvegyék az új, kornak megfelelő játékszerek.:-) Ha elég nagy a gyermek, akár együtt is válogathattok. Sőt, a megunt, már nem használt, de még működőképes játékokat össze is gyűjthetitek, és leadhatjátok a közeletekben lévő gyűjtőpontokba, karitatív szervezethez, ahonnan szépen becsomagolva egy rászoruló család karácsonyfája alá kerülhet majd. Így nem csak magatokkal, de embertársaitokkal is jót tesztek!

Tartsd meg a csomagolást!

Jó, ha már az ajándékok becsomagolásánál gondolsz arra, hogy mégis mire is lesz jó a táska, doboz, vagy akár a csomagolópapír. Az ajándéktáska például kiváló „lakás” lehet az apróbb játékok, kréták, színes ceruzák, vagy akár az építőkockák, legók számára is. A kisebb dobozok szintén szolgálhatnak hasonló célt, a nagyobb példányokból pedig – némi időráfordítással – készülhet például garázs (akár több szintes is, ez csak apa kreativitásától, kézügyességétől függ:-)). Ha pedig a dobozt „csak” szimpla tárolóként használnád, kérd meg a kedves rokonságot (leginkább a felnőtteket), hogy ugyan bontsák már ki szépen azt az ajándékot, és adják Neked a csomagolópapírt, hogy ez lehessen a játéktároló „külső burkolata”.:-)

Vesd be a bútorokat is!

Lehet, később majd eredeti funkcióját is betölti, de kezdetben egy könyves polc lehet autók tárolási helye is. És ki mondta, hogy a régi, vagy éppen a soha nem használt kozmetikai táska már nem jó semmire? Kerülhetnek bele például babaruhák!

Mindennek lehet külön helye!

A kisebb dobozok, kosarak, tasakok rejthetnek hasonló játékszereket, így a gyerkőc is, mi is könnyebben eligazodunk majd a játékrengetegben. De az esti elpakolás is könnyebb, ha ilyen módon tároljuk a játékokat.

A karácsonyi ajándékozásról, vagyis az 1 darab karácsonyi-ajándék szabályról itt olvashatsz egy érdekes cikket!

Forrás: babaszoba.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...