2017.10.10. 17:20:18 9699 372

Már most gondolj a karácsonyra - és akkor lesz időd bevezetni ezt a fontos dolgot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Karácsony - a túlzások ünnepe... Volt, amikor a szeretet ünnepének hívták, ma már inkább a kapitalista társadalom legdurvább tükre. Ha gyereked is van, akkor aztán tényleg elfajulhat a dolog, pedig csak rajtad múlik, hogy személyi kölcsönnel vagy szeretettel, kedvességgel, melegséggel ünnepled-e.

1 darab karácsonyi ajándék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 1 darab karácsonyi ajándék

Mi erre az utóbbira szavazunk. Bár manapság, amikor egymással versengenek a gyerekek, hogy ki kapott szebb meg jobb meg több ajándékot, nem kevés önfegyelemmel és magyarázattal jár ez. Nem is értünk egyet azzal a gyakorlattal, hogy az ünnepek utáni első osztályfőnöki óra arról szól, hogy mindenki elmondja, mit kapott karácsonyra... Legalábbis sok iskolában ez van. Miért nem lehet azt kérdezni, hogy minek örültél a legjobban karácsonykor - és az nem muszáj, hogy egy ajándék legyen! Simán előfordulhat, hogy egy gyerek akkor érezte magát a legboldogabbnak, amikor együtt sétáltak a szüleivel és megnézték a karácsonyi fényeket, közben pedig kapott egy zacskó sült gesztenyét. Túlságosan sokra tartjuk az ajándékokat...

Legyen csak egy ajándék!

Persze a gyerek azért gyerek, és legyen meg a kis öröme, ha az egy játék, akkor az. Ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül meg kell vásárolni neki mindent. :) Így mi idén már elkezdjük az 1 azaz egy darab ajándék-szabályt, mert már most ellepnek mindet a játékok, pedig még 1 éves sincs a gyerek! Ez azt fogja jelenteni, hogy csak egy ajándékot kaphat mindenkitől, aki ajándékozni kívánja. Ez lehet egy könyv, egy játék vagy egy ruhadarab. Erre többek között azért is lesz szükség, mert 3 nappal karácsony előtt van a gyerkőc születésnapja, és nem szeretnénk összevonni a két ünnepet. Inkább kapjon két részletben 1-1 ajándékot, mint egyszerre rengeteget.

Ez az új szokás, és pont.

Már előre rettegek a nagyszülők reakciójától, akik mindennel elhalmoznák a csöppséget - szerencsére a szeretetükkel is, szóval nem azt pótolják a játékokkal, ajándékokkal. De már tényleg azt sem tudják néha, hogy mit vegyenek, nálunk meg csak gyűlnek, gyűlnek a holmik... Persze nekünk sem lesz egyszerű dolgunk, sokkal jobban át kell majd gondolni, hogy mi az, ami tényleg örömet okoz majd a gyerkőcnek. Ráadásul az ember mindent meg akar adni neki, úgyhogy hatalmas adag önfegyelemre lesz szükségünk, hogy ne vásároljunk apró kacatokat SE. Egy normális, értelmes ajándék és kész.

Viszont ezzel az új tradícióval talán sikerül úgy felnevelnünk, hogy értékelje azt, amit kap, és a karácsony nem pusztán arról fog szólni, hogy futószalagon jönnek az ajándékok, és ő egyiket bontja a másik után, a végén pedig semminek nem örül, semmivel nem akar játszani.

Persze év közben mindig megkapja, amire szükség van - sőt, még annál többet is -, így tényleg nincs semmi létjogosultsága annak, hogy karácsonykor a fél játékbolt ott csücsüljön a fa alatt.

Az ajándékon túl

Így talán lesz arra is lehetőség, hogy együtt játszunk, énekeljünk, és újra átéljük a karácsonyi csodát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...