2021.08.11. 17:30:00 9402 273

Új a nap alatt? Ismerkedj meg az intuitív étkezéssel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Létezhet tökéletes étkezési szokásrend kalóriaszámolgatás és diéta nélkül? Egy új étkezési filozófia szerint csupán a testünk igényeit kellene megismernünk, hogy aztán tudjunk is rá hallgatni. Természetesen ez a módszer leginkább azoknál működhet, akik nem küzdenek súlyproblémával, és kedvelik a holisztikus megoldásokat.

Étkezés testi igények szerint - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étkezés testi igények szerint

Tömören és röviden a lényeg annyi, hogy főként fehérjét, rostot és zsírokat is tartalmazó ételeket kell fogyasztani, az étkezéseket 3-4 óránként beiktatva. S hogy mennyit egyél? Annyit, amennyit a szervezeted kér.

Az intuitív étkezés pontosan arra próbálja visszavezetni az embereket, hogy figyeljenek a testük természetes éhséget jelző rendszerére, annyit és akkor egyenek, amikor és amennyit szükséges. A túlevés könnyebben elkerülhető, ha nem habzsolunk, így az agynak lesz lehetősége időben jelezni azt, hogy már tele van a pocakunk.

Az intuitív étkezés lényegi filozófiája

Ha szlogent kellene kitalálni, talán ez lehetne az: Korlátozások és nélkülözés nélkül a mentális és fizikai egészség érdekében.
Az elsődleges cél az, hogy szakítsunk a hagyományosnak mondható étrendi kultúrával, ez azonban azok számára komoly kihívást jelenthet, akik hadilábon állnak testképük elfogadásával. Mivel nincsenek tiltó szabályok, tényleg csak rajtunk múlik, milyen szinten hallgatunk a testünkre. Ha jól csináljuk, akkor a szervezet idővel akár be is állhat a számunkra optimális testsúlyra.

Az intuitív étkezés előnyei

  • Az étkezés visszanyerheti eredeti funkcióját, azaz nem úgy lesz központi téma, ahogy a divatdiéták diktálnak, hanem “hajtóanyagunk” biztosítója lesz ismét.
  • Megtanít arra, hogy az adott ételeknek tulajdonított értékek se nem jók és se nem rosszak. Ezáltal komplex egészként kezelhetjük a táplálkozás témakörét.
  • Ha a túlsúly amiatt alakult ki, hogy nem vesszük figyelembe testünk energiaszükségletét (pl. érzelmi túlevés), akkor az intuitív étkezés a fokozatos fogyásban is segíthet.

A tudatos étkezés étkezési élménye az intuitív étkezés szempontjából nem igazán lényeges. Persze legyen ízletes, amit eszünk, de ne az íz végett fogyasszunk el dolgokat, hanem amiatt, mert megéheztünk!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...