2023.09.24. 10:59:23 6251 225

Úgy érzed, rossz szülő vagy? – Lehet, csak elfáradtál!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor összenézünk a férjemmel, hogy – bár mindig is szerettünk volna gyerekeket – soha nem hittük volna, hogy gyereket nevelni ennyire nehéz. Következetesnek, türelmesnek maradni, megszabni a határokat, példát mutatni és közben adni magadból, amennyit csak lehet.

Szülő és gyermeke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szülő és gyermeke

És mindeközben teljesíteni az élet egyéb területein is. Nem egyszerű, az egyszer biztos. Mindemellett érdemes arra is odafigyelni, hogy a türelmünk és persze az energiánk végtelen legyen és soha, de soha ne fogyjon el… Sajnos, utóbbi szinte kivitelezhetetlen, mert előbb vagy utóbb mi, felnőttek is lemerülünk, még ha nem is vesszük észre. De hogyan kúszik be láthatatlanul a fáradtság szülői létünk kellős közepére? Íme, néhány jel, amit érdemes felismerned ezzel kapcsolatban! Lehet, a folyamatos „én rossz szülő vagyok”, „én rosszul csinálom”, „jobbat érdemelne a gyerekem” érzések mögött „csak” és „csupán” a fáradtság áll!

  • Egyre nő a távolság… Egy kisbaba, egy kisgyerek általában egy teljes embert kíván, sőt, sokszor kettőt!:) A szülővé válással sokszor úgy érezzük, egyre távolabb kerülünk a családunktól, szeretteinktől, magunktól. Mintha nem lenne kivel megosztani az érzéseinket, bánatunkat, bajunkat. Persze, a gyerek az első, de nem szabad elfeledkeznünk a saját érzéseinkről sem! Ha mi rendben vagyunk lelkileg, a család is rendben lesz!

  • Nem bírod magad kipihenni! Úgy érzed, nincs annyi idő, amennyit egyfolytában alvással tudnál tölteni, bárhol és bármikor álomba tudnál merülni. Sőt, egyszerűen kevés a kikapcsolódásra szánt idő, már nem elégszel meg néhány órás „énidővel”, úgy érzed, több és több kell. Ha túl hosszú ideje szorítod magadat háttérbe, ezek bizony teljesen normális érzések és gondolatok. Próbáljátok meg úgy szervezni a párotokkal, hogy mindkettőtöknek jusson ideje saját magára, és az sem árt, ha egymásra is szakítatok némi időt. Egy kettesben töltött hétvége megoldható lenne?

  • Úgy érzed, nem tudsz megfelelni Emiatt persze állandó a lelkiismeretfurdalás! De kinek is szeretnél megfelelni? Saját magadnak? A gyerekednek? A külvilágnak? No, igen, itt a probléma! A közösségi médiából, a magazinokból, óriásplakátokról még kimondatlanul, leíratlanul is áramlik felénk a rengeteg elvárás, hogy mindenhol, szülőként, párként, kollégaként, gyerekként legyünk tökéletesek. Próbáld meg ezeket elengedni és csakis magadnak megfelelni! Mert így leszel tökéletes a gyerekeidnek is! Igen, ilyen tökéletlenül!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.