2022.06.21. 09:25:00 7045 244

Tűz, zene, jóga és kerti törpék, avagy rengeteg ünnepelni valónk van ma
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legismertebb június 21-i ünnepünk Szent Iván éjszakája, amikor is a napéjegyenlőséget nyárközepi tűzgyűjtással ünneplik meg Európa szerte. Való igaz, hogy Szent Iván napja csak 3 nappal később esedékes, de a csillagászati eltolódás miatt korábbra került a tűzünnep megrendezése. Azonban nem csupán a melengető tűzről emlékezetes ez a nap!

Jóga otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jóga otthon

A tűzgyújtással őseink célja az volt, hogy a nappali világosság hosszának elérésében megsegítsék a Napot. Habár a sötétség térnyerésének csökkentét örömmel vennénk, több extra napsugárra már nem igen tartanánk igényt, nem igaz?

Milyen jeles napokat ünnepelhetünk meg még a tűz ünnepén kívül ma?

1.) Ma van a zene ünnepe!

Hazánk 1997-ben csatlakozott ahhoz a francia kezdeményezéshez, amely Maurice Fleuret zenetudós nevéhez fűződik. Ekkor írták alá Budapesten a Zene Európai Ünnepének chartáját, melynek nyomán július 21-én élő zenével köszöntik a nyarat.
Érdemes körülnézni a mára szóló programfüzetekben, hátha elcsípünk még egy szabadtéri örömzenélést a közelünkben.

2.) Június 21-én rendezik a jóga világnapját is!

Ezt a világnapot 2014-től kezdve a testi és lelki egészség kettősére való figyelemfelkeltésként tartják meg az év leghosszabb napján. Rögtön az első jóga világnapon két Guinness világrekord is született. Ekkor jógáztak együtt a legtöbben, valamint a egy csoporton belül a nemzetiségileg legkülönbözőbb összetételű jógázó is ekkor gyűlt össze.

Kerti törpeKerti törpe

3.) Nemzetközi kerti törpe nap

A kerti törpékért lehet rajongani, de lehet utálni is ezeket a szándékosan giccses figurákat. Ezt utóbbit azonban (főleg a mai napon) nem érdemes. A kertitörpék népszerűsége a 19. századtól datálható, és egészen odáig nőte ki magát, hogy 2002-ben világnapot is kaptak.
A mesevilág bölcs és szerencsét hozó törpéi kerti díszként manapság inkább vicces küllemük miatt közkedveltek. Hogyan is ünnepelhetők meg ezek a mulatságos kis figurák? Ha sem koncerthez, sem jógához nem lesz kedved munka után, nézzétek meg a családdal közösen Gnómeó és Júlia vagy Sherlock Gnomes kalandjait.

Valamint ne feledkezzünk meg a mai név- és születésnapos olvasóinkról sem! Mindenkinek legyen vidám és ölelésben gazdag napja!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...