2015.06.06. 08:31:32 15784 399

Tuti tipp, hogy sokáig friss maradjon a banán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Turmixba, palacsintába, muffin alapanyagként, a reggeli zabpelyhedhez, tízórai vagy uzsonna gyanánt, desszertként az ebéd után, vagy „csakúgy”. Bárhogy tálalod, a banán finom, tápláló része (vagy egésze) az étkezésnek. Hogy sokáig élvezhesd e finom gyümölcs ízét, mutatunk egy egyszerű trükköt.

Friss banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss banán

Hogy milyen hatással van ez a trópusi eledel az emésztésedre, és milyen finomságokat készíthetsz banánból, arról már olvashattál nálunk. És hogy hogyan maradjon sokáig friss? Na, arról most lesz szó.

Éljen a folpack!

Tovább friss marad a banán, ha a végeit, illetve a szárát (ahol összenőttek a gyümölcsök) frissen tartó fóliával körbetekered. Először minden szárat külön, aztán utána az összeset „bugyoláld be” a fóliába.

Tudtad, hogy fagyaszthatod is?

Habár hűtőben tárolni nem igazán szerencsés, azért fagyasztani lehet! Héjastól kerüljön a fagyasztóba, és ha egy finom turmixot szeretnél belőle, csak vedd elő, olvaszd ki és már mehet is a többi összetevővel együtt a „gépbe”.

Forrás: dasistdochnochgut.at | Írta: Ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?

A fáradtság hatásai, amivel sokan nem számolnak

A felnőtt emberek 1,3 százaléka szenved krónikus fáradtság szindrómában (egy tavalyi felmérés szerint), mely nagyjából 69 éves korig mutat növekedést, majd ezt követően csökkenni látszik. Ez a minden nemet és korosztályt érinthető, összetett jelenség, melynek legfőbb ismertetőjegye a tartós kimerültségben mutatkozik meg, korlátozza az érintetteket tevékenységeik elvégzésében.