2015.06.06. 08:31:32 15629 399

Tuti tipp, hogy sokáig friss maradjon a banán
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Turmixba, palacsintába, muffin alapanyagként, a reggeli zabpelyhedhez, tízórai vagy uzsonna gyanánt, desszertként az ebéd után, vagy „csakúgy”. Bárhogy tálalod, a banán finom, tápláló része (vagy egésze) az étkezésnek. Hogy sokáig élvezhesd e finom gyümölcs ízét, mutatunk egy egyszerű trükköt.

Friss banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss banán

Hogy milyen hatással van ez a trópusi eledel az emésztésedre, és milyen finomságokat készíthetsz banánból, arról már olvashattál nálunk. És hogy hogyan maradjon sokáig friss? Na, arról most lesz szó.

Éljen a folpack!

Tovább friss marad a banán, ha a végeit, illetve a szárát (ahol összenőttek a gyümölcsök) frissen tartó fóliával körbetekered. Először minden szárat külön, aztán utána az összeset „bugyoláld be” a fóliába.

Tudtad, hogy fagyaszthatod is?

Habár hűtőben tárolni nem igazán szerencsés, azért fagyasztani lehet! Héjastól kerüljön a fagyasztóba, és ha egy finom turmixot szeretnél belőle, csak vedd elő, olvaszd ki és már mehet is a többi összetevővel együtt a „gépbe”.

Forrás: dasistdochnochgut.at | Írta: Ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.