2020.10.20. 16:00:01 12156 314

Tudósaink jelentik: Ekkor van a kávéfogyasztás tökéletes időpontja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha fent kell maradnod késő éjszakáig, azt bizony ne fél liter kávé elfogyasztásával tedd! Továbbá a rendszeresen rossz éjszakákat (alváshiány, zaklatott alvás) a reggeli, éhgyomorra ledöntött koffein adaggal kiegészítve csak árthatsz anyagcserédnek. Kávézni máskor lesz érdemes!

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

A legújabb tanulmányok szerint az erős fekete kávé, főként cukros italok körében fogyasztva a vércukorszint felborulását eredményezheti. A mérsékelt kávéfogyasztás előnyeit nem vitatják el, de továbbra is óvva intenek mindenkit attól, hogy az esti órákban éljenek ezzel az itallal.

Hiába érezzük magunkat éberebbnek a kávétól, azt éhgyomorra fogyasztva 50%-kal is megnövelheti a reggeli vércukorszintünket. A szervezet cukor iránti toleranciájának képességét hosszú távon korlátozva csökkenhet az inzulinérzékenységünk. A koffein nemcsak az izmok glükóz vérből való eltávolítását befolyásolja hátrányosan, hanem serkenti a lipidek nagyobb mértékű felszabadulását is, ami szintén akadályozza a glükóz távozását a vérből. A mozgásszegény életmóddal és egyéb káros szokásokkal együtt a rossz időpontban elfogyasztott kávé nagyobb eséllyel tesz ki minket a cukorbetegség kockázatának.

Amikor kávézni érdemes!

Két időpont ajánlható nyugodt szívvel:

  1. Ébredés után egy órával, de csakis reggelizést követően! Ilyenkor még az erősebb főzetek is megengedettek, mint pl. a ristretto.

  2. Ebéd utáni felfrissítésként. Ilyenkor inkább válasszunk már valami lágyabban elkészített (latte, cappuccino) vagy koffeinmentes kávét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Milyen lesz 2024 nyara a szakemberek szerint?

Sokak ajkáról felcsendülnek a nyarat üdvözlő és ünneplő kedves dalok, melyek a meleg időt és az azzal járó nyaralásokat, szórakozási lehetőségeket dicsőítik. Ám az elmúlt évek nyarait még az amúgy magukat melegimádónak tituláló emberek is szokatlanul forrónak tartották. Vajon idén milyen nyár köszönt ránk?