2020.10.20. 16:00:01 12182 314

Tudósaink jelentik: Ekkor van a kávéfogyasztás tökéletes időpontja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha fent kell maradnod késő éjszakáig, azt bizony ne fél liter kávé elfogyasztásával tedd! Továbbá a rendszeresen rossz éjszakákat (alváshiány, zaklatott alvás) a reggeli, éhgyomorra ledöntött koffein adaggal kiegészítve csak árthatsz anyagcserédnek. Kávézni máskor lesz érdemes!

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

A legújabb tanulmányok szerint az erős fekete kávé, főként cukros italok körében fogyasztva a vércukorszint felborulását eredményezheti. A mérsékelt kávéfogyasztás előnyeit nem vitatják el, de továbbra is óvva intenek mindenkit attól, hogy az esti órákban éljenek ezzel az itallal.

Hiába érezzük magunkat éberebbnek a kávétól, azt éhgyomorra fogyasztva 50%-kal is megnövelheti a reggeli vércukorszintünket. A szervezet cukor iránti toleranciájának képességét hosszú távon korlátozva csökkenhet az inzulinérzékenységünk. A koffein nemcsak az izmok glükóz vérből való eltávolítását befolyásolja hátrányosan, hanem serkenti a lipidek nagyobb mértékű felszabadulását is, ami szintén akadályozza a glükóz távozását a vérből. A mozgásszegény életmóddal és egyéb káros szokásokkal együtt a rossz időpontban elfogyasztott kávé nagyobb eséllyel tesz ki minket a cukorbetegség kockázatának.

Amikor kávézni érdemes!

Két időpont ajánlható nyugodt szívvel:

  1. Ébredés után egy órával, de csakis reggelizést követően! Ilyenkor még az erősebb főzetek is megengedettek, mint pl. a ristretto.

  2. Ebéd utáni felfrissítésként. Ilyenkor inkább válasszunk már valami lágyabban elkészített (latte, cappuccino) vagy koffeinmentes kávét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...