2017.10.14. 08:30:17 12102 348

Trükkös krumplik, krumplis trükkök – 1+1+1 burgonyás tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevés olyan háztartás van, ahol a burgonya ne lenne állandó szereplő. Remek ebéd, vacsora készülhet belőle, elkészíthetjük levesként, főfogásként, vagy „csak” köretként is. Szinte nincs is olyan dolog, információ, amit ne tudnánk ezzel a zöldségfélével kapcsolatban. Vagy mégis?

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

Meglehet, vagy ezerféleképpen el tudjuk készíteni a krumplit, leánykori nevén a burgonyát, sőt, már a háztartásunkban is előszeretettel használjuk, mégis akad olyan tipp, trükk, amit eddig nem ismertünk vele kapcsolatban. Mondjuk, itt ezeket?

Öreg krumpli nem vén krumpli

Általában igyekszünk annyi burgonyát vásárolni, amennyit viszonylag gyorsan el fogunk használni, így nem kell sokáig tárolnunk. Ám megesik, hogy néhány szem „megpunnyad”, összeseik. Mi ilyenkor a teendő? Hajítsuk ki? Semmi esetre sem! Egy éjszakát pihentessük vízben, és másnapra újra ropogós és kemény lesz!

Így tárold!

Amennyiben nincs lehetőséged tárolni nagyobb mennyiségű krumplit, úgy mindig csak annyit vegyél, amennyire szükséged van! A krumpli tárolásához hűvös és sötét kell, úgyhogy egy pince, egy kis kamra, spájz, ezek híján a terasz, erkély is megteszi. Ha lehet, egy rácson tárold a szemeket, és burgonyazsákkal takard be őket.

Spórolj főzés közben!

Egy jó krumplisaláta ebédre vagy vacsorára? Jöhet! Te is héjában főzted meg a burgonyákat, majd utána hámoztad meg és vágtad karikára? Ezután fordítsd meg a sorrendet! Először hámozd, aztán szeld, végül főzd meg a zöldséget! Időt, energiát is spórolhatsz vele.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bruschetta helyett: Itt a ricotta-krémes pirítós ideje!

Viszlát, nyár! Viszlát, friss paradicsom! Jöhetnek a kicsit nehezebb hozzávalók, s ha már olasz „pirítós”, akkor maradjunk a déli ízeknél: Egy egyszerű és finom ricottás krém receptje néhány még annál is egyszerűbb aromát adó hozzávaló segítségével krémes, könnyű mártogatóst eredményez.

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.