2017.10.14. 08:30:17 13001 349

Trükkös krumplik, krumplis trükkök – 1+1+1 burgonyás tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevés olyan háztartás van, ahol a burgonya ne lenne állandó szereplő. Remek ebéd, vacsora készülhet belőle, elkészíthetjük levesként, főfogásként, vagy „csak” köretként is. Szinte nincs is olyan dolog, információ, amit ne tudnánk ezzel a zöldségfélével kapcsolatban. Vagy mégis?

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

Meglehet, vagy ezerféleképpen el tudjuk készíteni a krumplit, leánykori nevén a burgonyát, sőt, már a háztartásunkban is előszeretettel használjuk, mégis akad olyan tipp, trükk, amit eddig nem ismertünk vele kapcsolatban. Mondjuk, itt ezeket?

Öreg krumpli nem vén krumpli

Általában igyekszünk annyi burgonyát vásárolni, amennyit viszonylag gyorsan el fogunk használni, így nem kell sokáig tárolnunk. Ám megesik, hogy néhány szem „megpunnyad”, összeseik. Mi ilyenkor a teendő? Hajítsuk ki? Semmi esetre sem! Egy éjszakát pihentessük vízben, és másnapra újra ropogós és kemény lesz!

Így tárold!

Amennyiben nincs lehetőséged tárolni nagyobb mennyiségű krumplit, úgy mindig csak annyit vegyél, amennyire szükséged van! A krumpli tárolásához hűvös és sötét kell, úgyhogy egy pince, egy kis kamra, spájz, ezek híján a terasz, erkély is megteszi. Ha lehet, egy rácson tárold a szemeket, és burgonyazsákkal takard be őket.

Spórolj főzés közben!

Egy jó krumplisaláta ebédre vagy vacsorára? Jöhet! Te is héjában főzted meg a burgonyákat, majd utána hámoztad meg és vágtad karikára? Ezután fordítsd meg a sorrendet! Először hámozd, aztán szeld, végül főzd meg a zöldséget! Időt, energiát is spórolhatsz vele.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...