2023.05.22. 11:00:23 6665 253

Tombol a tavasz… és az allergiaszezon – 5+1 házi módszer, hogy könnyebben átvészeld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába a gyönyörű, szikrázó napsütés, a madárcsicsergés, a rengeteg lehetőség a szabadtéri programra, Te sokszor ki sem mozdulnál a négy fal közül? Ugyan az imént felsoroltak boldogsággal töltenek el mindenkit, ám a jó idővel beköszöntő allergiaszezon sajnos sokunknak nem túl jó barátja…

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Nyilván mindenkinek megvan a bevált módszer, illetve gyógyszer, amivel ilyenkor igyekszik felvenni a harcot a huncut kis pollenek ellen. Ám ha rásegítenél ezek hatására, a következő tippeket mindenképpen vedd fel a fegyvertáradba.

A télnek már rég vége, de azért ne rejtsd el a kamra mélyére!

A méz segítségedre lehet az allergiaszezonban is. Gyulladáscsökkentő hatással bír, de teába keverve, vagy alkalmanként egy-egy kanállal elfogyasztva erősítheti immunrendszeredet is. Egyes vizsgálatok szerint, a mézben lévő pollenekkel szintén megeddzük szervezetünk védekezőképességét, ezáltal immunissá válunk ezekre a „porokra”. Ennek azért érdemes szakembernél utána járni!

A víz az alapja mindennek

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról nem lehet eleget beszélni. Ám jó, ha tudod, hogy bizonyos allergiás tünetek is enyhíthetőek azzal, ha odafigyelsz a napi folyadékbeviteledre. Ha eleget iszol, nyálkahártyád, bőröd is hidratált lesz, így például a viszketés is enyhülhet. A víz mellett érdemes különböző gyógyteákat, például a csalánteát kipróbálni, mert szintén sokat segíthet a vakaródzás enyhítésében.

Ha ég a szemed!

A hideg enyhítheti a szemégést! Nedvesíts be hideg vízzel egy vattapamacsot és tedd a „pillogóidra”! Ha napközben is óvnád látószervedet, viselj olyan napszemüveget, ami oldalról is zárt!

Irány a szennyeskosár!

Ha délután, este hazaértél, a lehető leghamarabb öltözz át, hogy a napközben innen-onnan összeszedett port, pollent ne hintsd szét az otthonodban! A levetetett ruha azonnal mehet a szennyesbe, majd a mosógépbe. Az esti zuhanyt se sumákold el, mosd le magadról az út porát és pollenjét, hogy tisztán feküdj az ágyadba!

Enyhítenél a náthádon?

Az eukaliptuszolaj erre kiválóan alkalmas. Csökkenti a nátha kellemetlen tüneteit, ha néhány cseppet csepegtetsz akár a fürdővizedbe, akár erre alkalmas párologtatóba.

Nem ússzuk meg…

Gondoltad volna, hogy a táplálkozásod megreformálásával is sokat segíthetsz az allergiás tünetek csökkentésében? Bizony, habár a kiegyensúlyozott táplálkozás minden esetben, allergiára való hajlam nélkül is fontos. Ám ha Téged is érint ez a szezonális nyavalya, akkor fontos, hogy kerüld azokat az élelmiszereket, amelyek felerősíthetik az allergia tüneteit. Ilyenek lehetnek a paradicsom, a halak, sajtok, tengergyümölcsei, de akár a bor is. Koncentrálj a C-vitaminban gazdag étkezésre!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...