2018.09.17. 17:31:40 11178 385

Tökmagolaj - ajándék az anyatermészettől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ajándékba kaptam egy üveg hidegen sajtolt tökmagolajat, ami eszembe juttatta, hogy éppen aktuális a téma, hiszen az ősz karöltve jár a tökfélékkel, és már rég „beszélgettünk” róla itt a PROAKTIVdirekten. A zamatos tökmagolaj pedig megér még egy misét!

Tökmagolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökmagolaj

Ha autentikus forrásból szeretnéd beszerezni a tökmagolajat, akkor javasoljuk, hogy látogasd meg az Őrség egyik bájos kis faluját, és szered be onnan az Őrség aranyának is becézett finomságot. Természetesen máshol is meg lehet venni, csak vigyázz, hogy 100%-os, hidegen préselt tökmagolajat válassz!

A népi gyógyászat legjava

Ha olyan zsiradékot szeretnél fogyasztani, ami a szívednek is jót tesz, akkor mindenképpen szerepeljen a listádon a tökmagolaj is, hiszen ideális a zsírsav-összetétele, a Wikipédián található információk szerint 57% telítetlen zsírsavat tartalmaz, és mindössze 34% benne az egyszeresen telített zsírsav. Ennek köszönhetően jót tesz a koleszterinszintnek is.

De nemcsak a szív- és érrendszer profitál a rendszeres fogyasztásból, az emésztésnek is jót tesz. Enyhíti a puffadást, az émelygést, reflux esetén is javasolt a fogyasztása.

A férfiaknak prosztata megnagyobbodás esetére már régóta a tökmagolajat javasolja a népi gyógyászat, hiszen egy amerikai tanulmány szerint segíthet az állapot javításában.

Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, a teljesség igénye nélkül: A, B1, B2, B6, C, E és D-vitamint is tartalmaz, valamint kalcium, magnézium, szelén, cink, réz és vas tartalma sem elhanyagolható.

Antioxidánsai révén a szervezetben található szabad gyökök megkötéséhez is hozzájárul.

Hogyan használd?

A jótékony hatásaival jobban tisztában voltam a tökmagolajnak, mint azzal, hogy tulajdonképpen hogyan, mire is használjam fel. Mégsem guríthatok le mindennap egy kupicával?! Vagy mégis? Nos, nem elítélendő az ötlet, de azért mégis csak jobb, ha a gyógyszer helyett inkább kulináris különlegességként fogyasztjuk.

Őszintén szólva a legegyszerűbb, ha egy szelet friss kenyeret tunkolunk tökmagolajba, és eszünk hozzá almát vagy paradicsomot és paprikát, de még ez sem túl fantázia dús. Mindenesetre, ennél jobb és finomabb talán nem is kell, de nyilván van szofisztikáltabb felhasználási lehetőség. Például salátákra dresszingként, házi pestóba olívaolaj helyett, szendvicskencékhez, krémlevesekhez – főként sütőtök krémleveshez – isteni és egészséges kiegészítő.

A lényeg, hogy rendszeresen adjunk az ételeinkhez belőle – dekorációként és természetesen ízesítésként, egy-egy kortynyit. Ne süssünk-főzzünk benne, de ezt talán mondani sem kell, inkább utolsó simításként kerüljön az ételre.

Forrás: wikipedia.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...